Bartın: Ulukaya Kanyonu ve Şelalesi

Ulukaya Kanyonu ve Şelalesi; Bartın’ın Ulus İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. İlçe Merkezi’ne 17 km. mesafedeki Ulukaya Kanyonu ve Şelalesi’ne özel araçlarla gidilebilmektedir.

Ulukaya Kanyonu ve Şelalesi; çevresindeki panoramik güzelliğiyle yoğun ziyaretçi çekmektedir. Kanyonun uzunluğu yaklaşık 1 km, yüksekliği 35 m.’dir.

Şelale ise; Kanyon üzerindeki 10 m. genişliğinde bir kaya oyuğu içinden çıkan suyun, 20 m. yükseklikten düşmesiyle oluşmaktadır. Ulus çayına dökülen ve 30-40 m. genişliğinde bir gölet oluşturan suyun debisi 200-250 lt/sn’dir.

Şelale, muhteşem görüntüsünün yanı sıra, özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenler için ideal bir ortam sunmaktadır.

Mükemmel doğa manzaralarıyla karşılaşacağınız şelaleye gitmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanızı öneririz. Şelalelerin bulunduğu bölgede ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız işletme bulunmamaktadır.

Şelalenin yer aldığı vadiye yaya olarak inmeniz ve yürümeniz gerekmekte. Zaman zaman dere içerisinden geçmek zorunluluğu olacağından kıyafet ve ayakkabı konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir