Zorluk doğanın nezaketidir!

İyilik, kişinin düşmanlarına karşı düşünceli olma yeteneği olarak tanımlanır. Doğa kibar bir düşman mı? İnsanları rahatsız eden bir soru şudur: ‘Neden dünyada, hayatta bu kadar çok kabalık olsun?’ Gizli bir amaç mı var yoksa hayat bir dizi kaza mı? Hayat, rastgele bir kaza dizisi olarak değil, amaçlı bir fenomen olarak görülüyorsa, zorlukların yaşamdaki yerini ve anlamını anlamalıyız. Küstahlığı silmenin tek yolu nazik olmaktır. Bu silgiyi kaybetmemeliyiz.

Haber Merkezi / Bu zorlukları nasıl sileriz? Hayatın bizim sevdiğimiz ve sevmediğimiz şeylere göre olmayacağını anlamalıyız. Nehir bizim isteklerimize göre akmayacak. Deniz dalgalarının yükselişi ve alçalması, sularını kullananların istekleri tarafından belirlenmez. Güneş bizim hayal gücümüze göre doğmayacak veya batmayacak.

Bilgelik, gündüz-gece döngüsüyle uyum içinde çalışmayı ve dinlenmeyi seçmede yatar. Diğer hayvanlar uyurken gecenin yaratıkları güneşsiz gökyüzünün karanlığında sinsi sinsin avlanır ve çiftleşir. Doğa kendi başına ne naziktir ne de zalimdir. Zorlukları doğanın iyilik eylemleri olarak görebiliriz. Zorluklar karşısında, ağırlık antrenmanındaki ter ve yorgunluk kasların güçlenmesine yol açtığı gibi, aksi takdirde uykuda kalacak hayatta kalma becerilerini geliştiremeyiz. Aslında, her şey önceden yazılmış bir senaryoya göre ilerleseydi hayat çok sıkıcı olurdu.

Zorluklarla ilişkilendirdiğimiz olumsuz duyguların çoğu kendi yarattığımız şeylerdir. Bir durumu zor olarak algılıyoruz ve bu yüzden durum zor görünüyor.

Bir zamanlar aptal bir oğlu olan bir kral vardı. Gelecekteki rolü için onu yetiştirmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı, ancak genç prens sadece daha da kötüye gitti. Bir gün kendini bir tavuk olmayı hayal etti. Bir masanın altına oturdu ve dışarı çıkması istendiğinde, “Ben bir tavuğum” dedi. Bir aziz, prensin kimlik krizini çözmeyi teklif etti. O da masanın altından prense katıldı. Prens, “Ben bir tavuğum. Yanıma oturma. ” Aziz cevap verdi, “Ben de bir tavuğum, ama oradaki insanlar bizim tavuk olduğumuzun farkında değiller.” Prens ile bir ilişki kurdu. Yavaş yavaş, aziz yemek masasına oturdu ve prensin yemesini sağladı ve tavukların insanların yapabileceği her şeyi yapabileceğini kanıtlamaları gerektiğini söyledi. Böylece aziz adım adım prensi normale döndürdü.

Doğa bize benzer şekillerde öğretir – hoş görünmeyen deneyimler – bizi küstahlığımızdan ve kibirimizden kurtarır. Nezaketi kabul etmeliyiz.

Sorunlardan nasıl kurtuluruz? İlk olarak, sorunları olumsuz olarak görmeyin. Onlara hayati beceriler konusunda eğitim alanı olarak bakın ve onlardan öğrenirken bile onlardan zevk alın. Bir sorunla karşılaştığınızda şikayet etmek yerine çözümün ne olabileceğine odaklanın. Sorunun kurbanı değil, çözümün bir parçası olun.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir