Yüzünüzü Temizlerken Bu Yedi İpucu Aklınızda Bulunsun

Gün boyu yüzünüzde biriken kir, yağ, ölü hücreler ve güne iyi başlamak için yaptığınız makyaj cildinizdeki gözenekleri tıkayabilir, ve bu durum sivilceye, iltihaplanmaya ve donuk cilde neden olabilir.

Haber Merkezi / Günün sonunda biraz su biraz temizleyici kullanmak her zaman işe yaramayabilir, yüz temizliğini aşırı karmaşık hale getirmenize de gerek yok. Bu yedi basit ipucunu aklınızda tutmanız yeterli:

Sabunu sıvı temizleyici ile değiştirin: Kuru ve hassas cilde sahip kişiler sabun kullanmaktan kaçınmalı, bunun yerine pH seviyesi uygun sıvı temizleyiciler tercih etmelidirler.

Cilt dostu yüz yıkama suyu tercih edin: Yüz yıkama suyunun pH’ı hafif asidik veya asidik ila nötr olmalıdır. Alkali yüz yıkama suyu ciltte kuruluğu artırır ve bu da cilt bariyeri görevi görür. Yüksek pH seviyesine sahip yüz temizleyicileri de yüzde akne ve lekelere neden olur.

Cilt tipine uygun bir temizleyici seçin: Cildiniz kuru ve cansızsa, kremsi bir yüz yıkama jeli seçin. Bu, ciltteki çatlak ve beyaz lekeler sorununu çözer. Öte yandan, yağlı cilde sahip kişiler, jel bazlı ve köpüklü bir yüz yıkama jeli seçmelidirler.

Malzemeleri kontrol edin: Yüz temizliğinde kullanılan yüz yıkama jelini uygulamadan önce içeriğini okuyun. Yağlı cilde sahip kişiler sebum salgısını kontrol etmek için komedojenik olmayan ürünleri tercih etmelidirler.

Bunun dışında cildi sağlıklı tutmak için yüz yıkama jelinde katkı maddeleri ve yumuşatıcılar bulunması gerekir. Bu, cildi nemli tutar ve her türlü serbest radikalin etkisinden korur.

Ciltte aşırı asit kullanımından kaçının: Yüz yıkama ürünlerinde bulunan salisilik asit veya glikolik asit gibi akne karşıtı bileşenlerin aşırı kullanımı cilde zarar vermeye başlar. Bu, ciltte tahrişi artırır ve kişi cilt kızarıklığıyla karşı karşıya kalır.

Yüzünüzü sıcak suyla yıkamaktan kaçının: Genellikle aşırı yağdan kurtulmak için sıcak su kullanılır. Bu sadece cildin nemini kaybetmesine neden olmakla kalmaz, aynı zamanda cilt hücrelerine de zarar verir. Böyle bir durumda yüzünüzü sıcak su yerine ılık suyla yıkayın veya hafif bir yüz yıkama jeli kullanın.

Parmaklarınızın yardımıyla yüzünüzü temizleyin: Yüzü temizlemek için tüm elinizi kullanmak yerine, parmaklarınızı kullanmayı tercih edin.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir