YRP Lideri Erbakan’dan “Erken Seçim” Çıkışı

Ekonomik göstergelerin kötüyü gittiğini belirten YRP Lideri Fatih Erbakan, “Bizler 2025 yılı içinde bir erken seçim yapılmasını tartışabilmeliyiz, konuşabilmeliyiz” dedi ve ekledi:

“Haziran 2023 yılı itibarıyla göreve başlamışlar ve 2025 Haziran’ında 2 senesini doldurmuş olacak. O zamana kadar da herhangi bir iyileşme olmazsa ki, göstergeler olmayacağını gösteriyor. Öyleyse 2025 yılı içinde, sonbaharda belki bir erken seçimin olup olmaması konusunun tartışılması gereklidir diye düşünüyorum.”

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen iki liderin görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından Dervişoğlu ve Erbakan ortak basın toplantısı düzenledi. Dervişoğlu, Sayın Erbakan, üzerinde konuşulması icap eden çok sayıda spesifik konuyu önümüzdeki dönem içinde, iki muhalefet partisi olarak geniş kapsamlı ele alabileceğimizi ifade ettiler. Buna bağlı olarak bizler de iadeyi ziyarette bulunacağız. Hem kendisinin hem de partisinin programından istifadeyle, Türkiye’nin önünün açılması noktasında katkılarımızı ortaklaştırmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye gündemiyle ilgili meselelerde fikir alış verişinde bulunulduğunu söyleyen Fatih Erbakan, önümüzdeki süreçte iki parti arasında bu görüşmelerin devam edeceğini dile getirdi. Erbakan, İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin vefatı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Haniye için Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek cenaze namazına iştirak edeceklerini belirten Erbakan, “Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Bir gece ansızın Gazze’ye gireriz, İsrail’e de gireriz’ dedi. Ancak kendisine Yeniden Refah Partisi olarak şunu hatırlatmak istiyoruz; ‘Bir gece ansızın İsrail’e giremeyiz’ çünkü her şeyden önce bizim kendi topraklarımızdaki Kürecik Radar Üssü, bizim gireceğimizi önceden İsrail’e haber verir. Bu nedenle bu NATO üyeleri olan İngiltere ve Amerika aracılığıyla bir NATO üssü olan Kürecik Üssü’nden alınan bilgilerin İsrail ile paylaşılması dolayısıyla aslında kendi topraklarımızda İsrail’in bu füze kalkanına ve istihbaratına destek olmuş oluyoruz. Bu vebalden kurtulmamız gerekir, Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması gerektiğini bu gelişmeler sonrasında bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.

Belediyelerin prim borçlarına da değinen YRP Lideri Erbakan, “İktidarın yerel seçimlerde görmüş olduğu büyük hezimet sonrasında birdenbire aklına belediyelerin SGK borçları geldi. 20 senedir AK Partili belediyelerin yapmış olduğu bu borçlar tahsil edilmezken, belediyeler muhalefet partilerine geçince bu borçların tahsil edilmesi akla geldi. Bu muhalefet partilerini, bu partilere oy veren seçmeni cezalandırmak manasını taşıyor” ifadesini kullandı.

“2025’te seçimi tartışmalıyız”

Erbakan ekonomik göstergelerin kötüyü gittiğini söyleyerek, şöyle devam etti: “Bizler 2025 yılı içinde bir erken seçim yapılmasını tartışabilmeliyiz, konuşabilmeliyiz. Çünkü 2025 Mayıs’ta yeni ekonomi yönetimi 2 yılını, AK Parti iktidarı ise 23 yılını doldurmuş olacak. Rahmetli Erbakan Hocamız, ‘Bir pehlivanın mindere çıkışından durumu belli olur’ derdi, ‘Bir ekonomi yönetiminin, bir iktidarın ilk 100 gününden ne yapıp yapamayacağı belli olur’ diye ifade ederdi. Haziran 2023 yılı itibarıyla göreve başlamışlar ve 2025 Haziran’ında 2 senesini doldurmuş olacak. O zamana kadar da herhangi bir iyileşme olmazsa ki, göstergeler olmayacağını gösteriyor. Öyleyse 2025 yılı içinde, sonbaharda belki bir erken seçimin olup olmaması konusunun tartışılması gereklidir diye düşünüyorum.”

Açıklamaların ardından Dervişoğlu, bir gazetecinin erken seçim ile ilgili söylemleri anımsatması üzerine, şunları söyledi: “Türkiye’de öyle bir siyasi vasat var mı, yok mu? Onu değerlendirmek durumundayız. Siyasi partiler erken seçim istiyorlarsa buradan açıkça ilan ediyorum, hemen seçim olacaksa biz İYİ Parti olarak bu seçime dair hazırlıklarımıza başladık.

Ama spekülatif amaçla kullanılıyor, ‘bugün gündeme getirelim 2.5 sene sonra yaparım’ türünden bir yaklaşım içeriyorsa onun da kabul edilebilir bir yanı yok. Benim seçim istememle olmuyor. Seçimin şartlarının oluşması lazım. Kararı TBMM’nin alması, iktidarın da bu seçim kararına destek vermesi lazım. Bu spekülasyona ifadelerimle dahil olmak istemiyorum. Eğer Türkiye’de erken seçim olacaksa İYİ Parti’nin yarın yapılacak seçime bile hazır olduğunu ifade edebilirim.”

“Yargıdaki Can Atalay anlaşmazlığı devam ediyor” ifadesi üzerine Fatih Erbakan, “Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına, bizim hoşumuza gitmezse de saygı duyulması gerektiğini her zaman ifade ediyoruz” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir