Wabi Sabi Tasarım Nasıl Oluşturulur? Dört İpucu

Wabi sabi, hayatın geçici ve kusurlu özünü takdir eden, sadelik ve dinginliği vurgulayan eski bir Japon düşüncesidir. Daha basit ifadeyle, wabi sabi mükemmelliği reddeden bir yaşam biçimidir.

Haber Merkezi / Bu düşünce ayrıca, varoluşun sürekli akışına ve geçiciliğin kaçınılmazlığına değer verdiği için doğal dünyayla bir bağlantı anlamına gelir.

Wabi sabi kavramı dokuzuncu yüzyıl Japonya’sına veya muhtemelen daha öncesine dayanır. Her kelimenin kendine özgü bir anlamı ve tarihi bağlamı vardır. “Wabi” kelimesi yalnızlık ve toplumdan ayrılma ile ilgilidir, “sabi” ise yaşın hayatın her alanında güzelliği büyüttüğü çağrışımıyla zamanın hareketiyle ilgilidir.

Wabi sabi, farkındalığı ve kusurların kabulünü teşvik eden kapsamlı bir düşünce modelidir.

Evinizde wabi sabi tasarımı nasıl oluşturabilirsiniz?

Kararlarınızda dikkatli olun: Wabi sabi kavramı farkındalığı vurgular. Evinizi düzenlerken ve dekore ederken, seçimleriniz hakkında ayrıntılı bir şekilde düşünün. Kendinizi çevrelemek için seçtiğiniz nesneler ve onları nasıl yerleştirdiğiniz günlük hayatınızı etkiler. Size huzur getiren parçaları seçin.

Gereksiz eşyalarınızı ayıklayın: Bir evde fazla eşya olması bunaltıcı hissettirebilir. Huzurlu bir ortam oluşturmak için gereksiz eşyaları ayıklayın ve bağışlayın. Bu süreç ayrıca size gerçekten huzur getiren nesnelere odaklanmanıza ve maddiyatçı bir hissin oluşmasını engellemenize yardımcı olacaktır.

Doğal ifadeleri dahil edin: Wabi sabinin önemli bir unsuru doğayla bağlantıdır. Bitki ve çiçek düzenlemeleri, doğal bir asimetri ve güzellik durumuna sahip oldukları için wabi sabiyi yansıtır. Japon çiçek düzenleme uygulaması olan ikebana bunun bir örneğidir.

Eski veya kırık nesneleri onarın: Kırık veya yıpranmış eşyaları, nesneleri atmak yerine, yeniden kullanın. El yapımı veya yontulmuş çanak çömlek parçaları, wabi sabi ev dekorasyonunda gösterişli parçalar olarak hizmet eder.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir