Vücuttaki İltihabı Azaltmak İçin 5 Beslenme İpucu

İltihaplanma, normal bir durumda, vücudun geçici bir tepkisidir. Ancak bazı durumlarda kronik iltihaplanma meydana gelebilir ve bu, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Haber Merkezi / Kronik iltihaplanma, diyabet, kalp hastalığı ve otoimmün bozukluklar dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarının bir faktörüdür.

İltihap önleyici bir beslenme alışkanlığı edinme semptomları yönetmeye yardımcı olabilir.

İltihap önleyici gıdalar: Beslenmeye iltihap önleyici özellikler açısından zengin yiyecekleri dahil etmek çok önemlidir. Bu yiyecekler vücuttaki iltihaplı tepkileri azaltmaya yardımcı olur. Bu gıdalardan bazıları:

Omega-3 yağ asitleri (somon, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıklarda bulunur)
Yapraklı yeşillikler (ıspanak, kara lahana ve kara lahana)
Meyveler

Bu gıdalar iltihabı azaltmaya yardımcı olan antioksidanlarla doludur.

Tam tahıllar: Tam tahılların, kanda iltihabın bir belirtisi olan C-reaktif protein (CRP) seviyesini düşürdüğü bilinmektedir. Rafine karbonhidratları aşağıdaki gibi tam tahıllarla değiştirilmeli:

Kahverengi pirinç,
Tam buğday,
Yulaf,
Kinoa,
Karabuğday,
Darı.

Bu tahıllar sindirimin düzenli olmasını ve vücudun daha az iltihaplanmasını sağlar.

İşlenmiş gıdalar ve şekerin azaltılması: İşlenmiş gıdalar ve şekerler kan şekeri seviyesini yükseltebilir ve iltihaplı tepkilere yol açabilir. Şekerli içecekler, rafine karbonhidratlar ve kızarmış yiyeceklerin tüketiminin azaltılması genel sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Sağlıklı yağları: Tüm yağlardan kaçınmaya gerek olmasa da avokado, kuruyemiş, çekirdek ve zeytinyağında bulunan sağlıklı yağlar genel sağlık açısından oldukça faydalıdır ve vücuttaki iltihabı azaltabilir.

Bol su: Vücudu oluşturan her hücrenin sağlığını korumak için su olmazsa olmazdır. Sus içeren bitki çayları gibi diğer sıvıları da tüketilebilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir