Vegan Minestrone Çorbası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Vegan minestrone çorbası, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. 

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

5 diş sarımsak, kıyılmış
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 su bardağı küp doğranmış tam tahıllı ekmek
1 su bardağı doğranmış pırasa

1 su bardağı doğranmış havuç
3 su bardağı sebze suyu
3 su bardağı su
¾ çay kaşığı kosher tuzu
1 su bardağı küçük makarna

275 gr kabak (yaklaşık 1 orta boy), uzunlamasına ikiye bölünmüş ve ince dilimlenmiş
400 gr haşlanmış cannellini fasulyesi
3 su bardağı taze lahana
1 su bardağı haşlanmış bezelye
½ çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Orta ateşte orta boy bir tavada sarımsağı ve 2 yemek kaşığı yağı, sarımsak yumuşayana kadar 3 ila 4 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Ekmeği ekleyin; karıştırın. Karışımı bir fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Kızarana kadar 8 ila 10 dakika pişirin.

Bu arada, kalan 1 yemek kaşığı yağı büyük bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın. Pırasa ve havuçları ekleyin; ara sıra karıştırarak yumuşayana kadar 5 ila 6 dakika pişirin. Et suyunu, suyu ve tuzu ekleyin; üzerini kapatın ve yüksek ateşte kaynatın. Makarnayı ekleyin ve ateşi orta yüksek seviyeye düşürün; sık sık karıştırarak, 5 dakika boyunca açıkta pişirin.

Kabakları ekleyin; ara sıra karıştırarak, makarna kıvamına gelene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Fasulyeleri, lahanayı, bezelyeleri ve karabiberi karıştırın. Ara sıra karıştırarak, lahana solana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Çorbayı eşit şekilde 6 kaseye dökün; krutonları serpin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir