Vasabi Soslu Ton Balıklı Burger, Malzemeleri, Hazırlanışı

Vasabi soslu ton balıklı burger tarifi şimdiye kadar tattığınız en lezzetli tariflerden biri olmaya aday. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

450 gr taze ton balığı
4 adet yeşil soğan (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı taze zencefil (kıyılmış)
1 yemek kaşığı az tuzlu soya sosu
1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam yağı
Kanola yağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı ve mayonez
Yarım yemek kaşığı hazır wasabi
4 adet tam buğdaylı susamlı burger ekmeği (ikiye bölünmüş ve hafifçe kavrulmuş)
2 adet salatalık (dilimlenmiş)
7-8 adet marul yaprağı

Hazırlanışı;

Tüm malzemeleri hazırlayın, başlayalım… Ton balığını küpler halinde doğrayın ve sertleşinceye kadar 10 dakika dondurucuda bekletin. Bir muftak robotunda dondurduğunuz ton balıklarını kıyma kıvamına gelene kadar öğütün. Ton balığı harcını bir karıştırma kabına alın ve üzerine yeşil soğan, zencefil, soya sosu, susam yağını ekleyin, karıştırın. Harcı dört eşit parçaya bölün ve elinizle burger köftesi şekli verin.

Köfteleri ızgara yapmadan önce en az 10 dakika buzdolabında bekletin ve sertleşmesini sağlayın. Yağladığınız ızgarayı veya ızgara tavasını önceden ısıtın. Köfteleri ortaları orta – az pişmiş olana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Mayonezi, wasabi ile karıştırın ve ikiye böldüğünüz burger ekmeklerinin arasına sürün. Tabanlarını salatalık ve marul yapraklarıyla kaplayın ve üstüne köfteleri ekleyin. Afiyet olsun.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir