Sanayi Üretimi Yüzde 3,9 Azaldı

Sanayi üretimi, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artarken, bir önceki yıla göre yüzde 3,9 azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 arttı.

Haber Merkezi / İmalat sanayi sektörü endeksi haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 8,2 arttı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,5 arttı. Temmuz ayında bir önceki aya göre, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,9 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sanayi Üretim Endeksi Temmuz 2024 verilerini yayımladı. Buna göre, sanayi üretimi yıllık yüzde 3,9 azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, temmuz ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,1 azaldı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 8,2 arttı.

Sanayi üretimi aylık yüzde 0,4 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, temmuz ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,1 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,5 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,9 azaldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir