Tiroid Hastası Mısınız? İşte Beslenmeniz Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hızla artan bir hastalık haline gelen tiroid, kötü yaşam nedeniyle nedeniyle oluşur ve tiroid oluştuğunda, vücutta bazı önemli hormonlar çok fazla veya çok az üretilir.

Haber Merkezi / Hipertiroidizm, hipotiroidizm, tiroidit ve hashimoto tiroiditi gibi birçok tiroid türü vardır. Hipotiroidizm, tiroid bezinizin tiroid hormonunu düzgün bir şekilde üretemediği durumdur. Bu durumda, obezite vücutta hızla gelişir.

Böyle bir durumda, beslenme ve yaşam tarzınızda bazı değişiklikler yapılarak tiroid kontrol edebilir.

Tiroid hastası ne yememeli?

Yağlı, kızarmış, aşırı tatlı ve işlenmiş yiyeceklerin tüketilmesi tamamen bırakmalı. Lahana, brokoli ve soya gibi turpgiller familyasından sebzeler, tiroid hastasına zarar verebilecek guatrojenler içerir. Bu yiyeceklerde çok az tüketilmeli.

Tiroid hastası ne tüketmeli?

Tiroidden muzdarib olanlar, lif açısından zengin meyve ve sebzeleri beslenmesine dahil etmeli. Lif açısından zengin besinler metabolizma hızını artırır. Bu besinler, ayrıca vücuttaki tiroid fonksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olan hem mikro hem de makro bileşenler içerir.

Vücutta iyot eksikliği de tiroid sorunlarına neden olabilir. Bun edenle yemeklerde iyotlu tuz kullanılmalı ve bol bol deniz ürünleri tüketilmeli.

Tiroid hastaları için temel vitaminler

Tiroid hastalarında D vitamini eksikliği de bulunur. Bu nedenle, tiroid hastaları gün içinde bir süre güneşte oturulmalı veya doktor tavsiyesi doğrultusunda D vitamini takviyesi almalı. Tiroid hastaları, ayrıca magnezyum açısından zengin yeşil yapraklı sebzeleri ve selenyum açısından zengin kuru meyveleri de beslenmelerine eklemeli.

Tiroid için hangi egzersizler yapılmalı?

Tiroid rahatsızlığından muzdarib olanlar kilo alma eğiliminde oldukları için günde en az 40 – 45 dakika fitness egzersizi yapmalı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir