Tayland Usulü Körili Sebze Çorbası

Akşam yemeği vakti geldi ama henüz uygun bir çorba tarif bulamadınız mı? Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifleri sevdikleriniz için yapın!

Haber Merkezi / Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

2 demet yeşil soğan, bölünmüş
2 yemek kaşığı kanola yağı
1,5 yemek kaşığı iri kıyılmış taze zencefil
1,5 yemek kaşığı iri kıyılmış sarımsak
2 yemek kaşığı yeşil köri ezmesi

350 gr hindistan cevizi sütü, iyice çalkalanmış
1 su bardağı taze kişniş yaprağı
½ su bardağı taze nane yaprağı, ayrıca süslemek için daha fazlası
¼ çay kaşığı tuz
3 su bardağı sebze suyu

3 su bardağı doğranmış yeşil lahana
1,5 su bardağı yarım ay şeklinde dilimlenmiş kabak
350 gr sert tofu, süzülmüş, kurulanmış ve küp küp şeklinde doğranmış
Süslemek için acı biber
Servis için limon dilimleri

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… 1 demet yeşil soğanı parçalara kesin, bir kenara koyun. Kalan demetin beyaz ve açık yeşil kısımlarını dilimleyin, koyu yeşil kısımlarını incecik dilimleyin; süsleme için ayırın.

Orta boy bir tencerede yağı orta yüksek ateşte ısıtın. Beyaz ve açık yeşil soğan dilimlerini, zencefili ve sarımsağı ekleyin; ara sıra karıştırarak, hoş kokulu ve yumuşayana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Köri ezmesini ekleyin; sürekli karıştırarak, hoş kokulu ve sebzeler kaplanana kadar yaklaşık 1 dakika pişirin. Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Ateşten alın.

Tencerenin içindekileri bir blendera dökün ve kişniş, nane ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz ve parlak yeşil olana kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın. Et suyunu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar yaklaşık 20 saniye karıştırın.

Karışımı tencereye geri koyun ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Lahanayı ekleyin; lahana yumuşamaya başlayana kadar, yaklaşık 2 dakika, ara sıra karıştırarak pişirin. Kabak ve ayırdığınız soğan parçalarını ekleyin; sebzeler yumuşayana kadar, yaklaşık 3 dakika, ara sıra karıştırarak pişirin. Tofuyu ekleyin; iyice ısınana kadar, yaklaşık 1 dakika pişirin.

Çorbayı 4 kaseye koyun; koyu yeşil soğan dilimleriyle serpin. İsterseniz ilave kişniş, nane ve/veya acı biberle süsleyin. Limon dilimleriyle servis edin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir