Tatlı Patates, Siyah Fasulye Ve Kale Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Sağlıklı ve lezzetli bir salata tarifimi arıyorsunuz, tatlı patates, siyah fasulye ve kale salatasını deneyin. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 40 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 büyük tatlı patates, dilimler halinde kesilmiş
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı biber tozu
½ çay kaşığı tuz

6 adet orta boy arpacık soğanı, dörde bölünmüş
3 yemek kaşığı limon suyu
1 büyük diş rendelenmiş sarımsak
450 gr lahana, sapları alınmış ve bölünmüş

400 gr haşlanmış siyah fasulye
1 su bardağı pişmiş kinoa
½ su bardağı ufalanmış beyaz peynir
½ su bardağı tuzsuz kabak çekirdeği, kavrulmuş

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Fırını önceden 220 derecede ısıtın. Tatlı patatesi 1 yemek kaşığı yağ, acı biber tozu ve 1/8 çay kaşığı tuzla büyük kenarlı bir fırın tepsisine koyun. Arpacık soğanlarını 1 yemek kaşığı yağ ve 1/8 çay kaşığı tuzla başka bir büyük kenarlı fırın tepsisine koyun. Sebzeleri bir kez çevirerek yumuşayana ve karamelize olana kadar yaklaşık 20 dakika kızartın.

Bu arada, büyük bir kasede kalan 3 yemek kaşığı yağ ve 1/4 çay kaşığı tuzla limon suyunu ve sarımsağı çırpın. Kaleyi ekleyin ve parlak yeşil ve parlak olana ve hacmi yaklaşık yarı yarıya azalıncaya kadar sosla masaj yapın. Fasulyeleri, kinoa, beyaz peynir, kabak çekirdeği ve arpacık soğanlarını ekleyin. Karıştırın ve tatlı patatesle tepesinde servis edin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir