Sezar Soslu Brüksel Lahanası Ve Avokado Salatası

Sezar soslu brüksel lahanası ve avokado salatası, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. 

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
¼ su bardağı tam buğday panko ekmek kırıntısı
1 küçük avokado, ezilmiş
3 yemek kaşığı taze limon suyu
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 yemek kaşığı beyaz miso

2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı dijon hardalı
1 çay kaşığı karabiber
¼ çay kaşığı tuz
¼ su bardağı sızma zeytinyağı
2 demet lahana (her biri yaklaşık 225 gram), sapları alınmış ve doğranmış
300 gr taze brüksel lahanası, ayıklanmış ve ince dilimlenmiş

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Orta ateşte orta büyüklükte yapışmaz bir tavada tereyağını eritin. Tereyağı altın sarısı kahverengiye dönene ve ceviz kokusu gelene kadar, tavayı ara sıra döndürerek 2 ila 3 dakika pişirin. Panko’yu ekleyin; tereyağıyla kaplanana ve kızarana kadar, 1 ila 2 dakika, sürekli karıştırarak pişirin. Kağıt havluyla kaplı bir kaseye aktarın.

Avokado, limon suyu, parmesan, miso, sarımsak, hardal, karabiber ve tuzu bir mini mutfak robotunda birleşene kadar yaklaşık 30 saniye karıştırın. Yağ ekleyin; koyulaşana ve pürüzsüzleşene kadar 30 saniye ila 1 dakika karıştırın. Büyük bir kaseye aktarın

Lahanayı soslu kaseye ekleyin. Temiz ellerinizi kullanarak sosu lahanaya yedirin ve yumuşatın, 1 ila 2 dakika. Dilimlenmiş Brüksel lahanalarını ekleyin ve karıştırın. Üzerine kızarmış ekmek kırıntılarını koyun. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir