Seyfettin Sucu Kimdir? Hayatı, Albümleri

1 Ocak 1942 yılında Şanlıurfa’nın Kamberiye Mahallesi’nde dünyaya gelen Seyfettin Sucu, 20 Temmuz 1987 yılında İzmir’de hayatını kaybetti. Seyfettin Sucu’nun mezarı Urfa Bediüzzaman Aile Mezarlığı’ndadır.

Düşük gelirli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Seyfettin Sucu, küçük yaşlarda çulhacı olarak çalışmaya başladı ve bu atölyelerdeki dokuma tezgâhlarının çıkardığı ritmik seslerden etkilenip müziğe ilgi duydu. Seyfettin Sucu, okuduğu uzun havalarla ve türkülerle kısa sürede meşhur oldu.

Şarkı söylemenin para kazandırmadığı 1950’li yıllarda ekonomik sıkıntıları devam eden Seyfettin Sucu, 1962 yılında Ayşe Sucu ile evlendi. Seyfettin Sucu’nun bu evlilikten üç çocuğu oldu. Maddi sorunlar yüzünden yeni evliyken Adana’ya çalışmaya giden Seyfettin Sucu, kısa süre içinde memleketine geri döner.

Seyfettin Sucu, 1966 yılında İstanbul’da Alaeddin Palandöken isimli bir plak sahibiyle tanışır ve ilk plak çalışmasını “Bu Handan Kervan İşler Bu Handan” isimli uzun hava ile yapar. Kısa sürede yurt dışında da tanınan Seyfettin Sucu, Suriye’de Şam, Halep ve Rakka’da konserler verir.

Kendisine halk tarafından “Şarkın Bülbülü” lakabı takılan Seyfettin Sucu, uzun havalarda çargah sesine ulaşabilme yeteneğine sahipti. Seyfettin Sucu, 1980 yılında yönetmenliğini Hüseyin Peyda’nın yaptığı “Havar” filminde başrol oynadı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir