Sevcan Orhan Kimdir? Hayatı, Albümleri

16 Ağustos 1982 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Sevcan Orhan, lisede okurken bir gazetenin düzenlemiş olduğu liseler arası Türk halk müziği yarışmasında üçüncülüğü kazandı.

Küçük yaştan itibaren bağlama, solfej ve nota eğitimi alan Sevcan Orhan, lise eğitiminin ardından İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ses eğitimi bölümüne girdi. Sevcan Orhan, 2000 yılında “Nenni Bebek” isimli ilk müzik albümünü çıkardı.

Sevcan Orhan, 2003’te “Bir Türküydü Yaşamak”, 2008’de “Adı Aşk” ve 2011’de “Zemheriden Ötesi Bahar” adlı albümleri ile sevenleriyle buluştu. Sevcan Orhan, 2014’te “Düşten Gerçeğe” ve 2019’da “İçimden Geldi Söyledim” albümlerini piyasaya sürdü.

Sevcan Orhan, 2012 – 2013 arası Alişan ile birlikte ‘Alişan ile Sevcan’ isimli sabah programı sundu. Sevcan Orhan, 2012’de Onur Şan’la “Dillere Destan” programını sundu. Sevcan Orhan, 2021 yılında ise “Sevcan’la Lezzet Yolunda” adlı programın sunuculuğunu üstlendi.

Sevcan Orhan’ın albümleri: Nenni Bebek, Bir Türküydü Yaşamak, Adı Aşk, Zemheriden Ötesi Bahar, Düşten Gerçeğe, İçimden Geldi Söyledim.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir