Selma Geçer Kimdir? Hayatı, Albümleri

26 Aralık 1975 yılında Ankara’da dünyaya gelen Selma Geçer, 1994 yılında TRT’nin açmış olduğu TRT Türk Halk Müziği Gençlik Korosu sınavına girdi ve sınavda başarılı olup koroya katıldı.

O dönem usta hocalardan ders almaya başlayan Selma Geçer, diğer taraftan birçok kurumun amatör korolarında görev almış deneyimini arttırdı. Aynı dönemde halk oyunlarına ilgi duyan Selma Geçer, birçok dernekte dansçı olarak görev aldı, halk oyunları yarışmaların da performans sergiledi.

Selma Geçer, 1995 yılında TRT de yepyeni bir program ile Türkü Türkü Türkiyem ile profesyonel müzik hayatına giriş yaptı, yaklaşık on yıl devam eden, TRT Kayıtlarının ön planda tutulduğu programla adını duyurdu. Selma Geçer, 1999 Kosova’da düzenlenen seçim konserlerinde TRT’yi temsilen konser verdi ve TRT’ye ödül kazandırdı.

Selma Geçer, 1999 yılı sonunda TRT’nin açmış olduğu Yurttan Sesler sınavı kazandı. Selma Geçer, TRT’de görev yapan abisi nefesli saz sanatçısı Hüseyin Geçer’in desteğiyle, Bircan Pullukçuoğlu ve Coşkun Güla’dan nota, şan ve repertuvar dersi aldı.

Almanya, Belçika, Hollanda, Mısır, Kazakistan, Kosova, Makedonya gibi birçok ülkede konserler veren Selma Geçer, 2010-2012 sezonlarında görev aldığı TRT AVAZ ve TRT Müzik kanallarında yayınlanan Türkü Söylemek Lazım programında yer almaya devam ediyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir