Pesto Soslu Ton Balıklı Makarna, Malzemeleri, Hazırlanışı

Pesto soslu ton balıklı makarna, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. 

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 40 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

300 gr tam buğday sarmal makarna
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet büyük arpacık soğanı, incecik doğranmış
2 yemek kaşığı çok amaçlı un
1 su bardağı yağsız süt

1/2 su bardağı ince rendelenmiş parmesan peyniri
200 gr pesto sosu (yaklaşık 3/4 su bardağı )
3/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
125 gr haşlanmış ton balığı, parçalanmış

450 gr kiraz domates, ikiye bölünmüş
125 gr ıspanak
1/3 su bardağı panko ekmek kırıntısı

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Fırın önceden 200 derecede ısıtın. Uygun bir fırın kabını hafifçe pişirme spreyi ile kaplayın. Büyük bir tencere suyu orta – yüksek ateşte kaynatın. Makarnayı ara sıra karıştırarak kıvamına gelene kadar yaklaşık 9 dakika pişirin. 1 su bardağı pişirme suyunu ayırın; makarnayı iyice süzün ve büyük bir kaseye aktarın.

Orta boy bir tencerede yağı orta – yüksek ateşte ısıtın. Arpacık soğanını ekleyin; sık sık karıştırarak, yumuşayana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Unu karıştırın; sürekli karıştırarak pişirin, 1 dakika. Yavaş yavaş sütü çırpın; sık sık çırparak, hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. 1/4 su bardağı parmesanı eriyene kadar çırpın. Ateşten alın; pesto, tuz, karabiber ve 3/4 su bardağı ayrılmış pişirme suyunu karıştırın.

Sosu makarnanın üzerine dökün; karıştırın, kalan 1/4 su bardağı ayrılmış pişirme suyunun bir kısmını veya tamamını istenilen kıvama gelene kadar ekleyin. Ton balığını, domatesleri ve ıspanağı eşit şekilde dağılana kadar yavaşça katlayın. Hazırladığınız fırın kabına kaşıkla koyun. Panko ve kalan 1/4 su bardağı parmesanı serpin. Yaklaşık 10 dakika fırına sürün. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir