Pastırmalı Sezar Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Sağlıklı ve lezzetli bir meze veya hafif bir yemek tarifimi arıyorsunuz, pastırmalı sezar salatası deneyin. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. 

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

12 yaprak marul
50 gr doğranmış pastırma
2 dilim ekmek
1 adet yumurta

1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı worcestershire sosu
100 ml zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Fırını önceden 200 derecede ısıtın, ekmeği küçük küpler halinde kesin ve yaklaşık 5 dakika fırında kızartın.

Marul yapraklarını yıkayıp kurulayın ve büyük parçalar halinde kesip salata kasesine koyun. Pastırma dilimlerini bir tavada kızartın, fazla yağı süzün ve marul yapraklarının üzerine serin.

Sosu hazırlayın: Yumurtayı, sarımsağı, limon suyunu, hardalı ve worcestershire sosunu bir kasede birleştirin, iyice karıştırın. Daha sonra yağı dökün ve tekrar iyice karıştırın. Tatlandırmak için tuz ve karabiber ekleyin.

Ekmek küplerini marul yaprakları ve pastırmanın üzerine yerleştirin. Servis yapmadan hemen önce sosu salatanın üzerine dökün. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir