Parmesanlı Karnabahar Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Parmesanlı karnabahar salatası, temel besin maddelerinin bir kombinasyonunu sağlayan sağlıklı ve lezzetli bir salata. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi yapın! Ortalama 25 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, ayrıca servis için daha fazlası
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
3 yemek kaşığı limon suyu, artı damak tadınıza göre daha fazla
3 diş sarımsak, kıyılmış
Bir tutam koşer tuzu
Çekilmiş karabiber
1 orta boy karnabahar
⅓ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Büyük bir kasede zeytinyağı, limon kabuğu rendesi, limon suyu, sarımsak, büyük bir tutam tuz ve bol miktarda karabiberi çırpın. Tadına bakın ve gerektiği gibi tuz ve asidi ayarlayın.

Karnabahar başını 4 parçaya bölün ve çok ince dilimler halinde kesin. Karnabahar, keserken biraz parçalanacak ve küçük çiçekler ve kırıntılar düşecektir; her dilim mükemmel olmasa bile strese girmeyin. Karnabahar dilimlerini sosla karıştırın ve kaplayın.

Sosla kaplanmış karnabaharı servis tabağına alın ve rendelenmiş parmesan ile süsleyin. Üzerine daha fazla zeytinyağı, limon suyu ve karabiber ekleyip servis edin.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir