Paris’e Mi Seyahat Ediyorsunuz? Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 5 Yer

Simgesel yapılardan büyüleyici Arnavut kaldırımlı sokaklara kadar, “Işık Şehri” olarak bilinen Paris’in dünyanın en romantik şehirlerinden biri olarak kabul edilmesinin bir nedeni var.

Haber Merkezi / İşte Paris’te mutlaka ziyaret edilmesi gereken beş yer:

Eyfel Kulesi: Paris’e yapılan hiçbir gezi Eyfel Kulesi’ni ziyaret etmeden tamamlanmış sayılmaz. Bu simgesel yapı, gözlem güvertelerinden şehrin nefes kesici manzaralarını sunar. Merdivenleri tırmanmayı veya asansörü kullanmayı tercih etseniz de, panoramik manzaralar bu çabaya değer. Kulenin aydınlatıldığı ve büyülü bir deneyim sunduğu gece ziyaret etmeyi unutmayın.

Louvre Müzesi: Mona Lisa da dahil olmak üzere binlerce sanat eserine ev sahipliği yapan Louvre Müzesi, sanatseverler için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Antik medeniyetlerden 19. yüzyıla kadar uzanan geniş şaheser koleksiyonu keşfedin.

Notre Dame Katedrali: 2019’daki yangından sonra restorasyondan geçmesine rağmen Notre Dame Katedrali, Paris’in zengin tarihinin ve mimari ihtişamının bir sembolü olmaya devam ediyor.

Montmartre: Sanatsal mirasıyla bilinen ve tarihi bir bölge olan Montmartre, hareketli şehir merkezinden büyüleyici bir kaçış sunuyor. Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşın, güzel Sacre – Cœur Bazilikası’nı ziyaret edin ve yerel sanatçıların eserlerini sergilediği Place du Tertre’nin canlı atmosferinin tadını çıkarın.

Şanzelize Caddesi ve Zafer Takı (Champs – Elysees ve Arc dae Triomphe): Dünyanın en ünlü caddelerinden biri olan ve mağazalar, kafeler ve tiyatrolarla çevrili Şanzelize Caddesi’nde yürüyüşe çıkın. Batı ucunda, Fransa için savaşan ve ölenleri onurlandıran bir anıt olan muhteşem Zafer Takı’nı bulacaksınız.
Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir