Paris 2024: A Milli Kadın Voleybol Takımı Madalyasız Döndü

2024 Paris Olimpiyat Oyunları bronz madalya maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı ile Brezilya, karşı karşıya geldi. A Milli Kadın Voleybol Takımı, sahadan 3 – 1 mağlup ayrıldı.

Haber Merkezi / A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu sonuçla 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nı dördüncü olarak tamamladı.

Mücadeleye iki ülke de etkili başlarken çekişmeli geçen ilk setin sonlarına doğru da karşılıklı sayılar geldi. 20-20 eşitklikten sonra İyi oyununu sürdüren Brezilya, ilk seti 25-21 önde tamamladı. İkinci sete 4 sayılık seriyle başlayan Brezilya’ya, Melissa Vargas ve Meliha Diken ile karşılık veren milli takım, 4-4’te eşitliği sağladı.

Sette skor 11-11’de eşitlik sağlanırken ay-yıldızlılar, Melissa Vargas’ın etkili oyunuyla farkı 4’e çıkardı. Ancak Brezilya son ana kadar çekişmeli geçen ikinci seti Brezilya 27-25 önde bitirdi. Üçüncü sete iki ülke de karşılıklı sayılarla başlarken skor 6-6 ve 15-15’te eşitlik sağlandı. Derya Cebecioğlu’nun servisleriyle 2 sayı bulan ay-yıldızlılar, 17-15 öne geçti. Setin sonlarına doğru 4 sayılık kapanmasına izin vermeyen milliler, üçüncü seti 25-22 kazandı ve durumu 2-1’e getirdi.

Dördüncü sete iyi başlayan milli takım, Melissa Vargas’ın servis turunda 2 sayı (3-5) öne geçti. Avantajını koruyamayan milli takım, setin ortalarına doğru 3 sayı (10-7) geriye düştü. Bu dakikadan sonra aradaki farkı 7 sayıya kadar (17-10) çıkaran Brezilya, set boyunca iyi oyununu devam ettirdi ve dördüncü seti 25-15, maçı da 3-1 kazanarak organizasyonda bronz madalya kazandı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Brezilya’yı mağlup etmeyi başarsaydı tarihinde ilk kez Olimpiyat madalyası elde edecekti. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Brezilya ile son olarak geçen Haziran’da FIVB Milletler Ligi’nde (VNL) karşılaşmış ve maçtan 3-0 yenik ayrılmıştı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris’teki 2024 Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde Çin’i 3 – 2 geçerek Olimpiyatlar’da ilk kez yarı finale çıkma başarısı göstermişti. A Milli Kadın Voleybol Takımı, yarı finalde ise İtalya’ya 3-0 yenilerek altın ya da gümüş madalya şansını yitirmişti.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarihinde 3. kez olimpiyatlarda mücadele etti. 2012 Londra Olimpiyatları’nda gruptan çıkamayan Türkiye, koronavirüs salgını nedeniyle 2021’de yapılan 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda çeyrek finale çıkmış ve 5. olmuştu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir