Özel Erdoğan’a Seslendi: Bu Millet Seçim İstiyor

CHP Lideri Özgür Özel, Erdoğan’a seslenerek, “Beş yıllığına seçildin. Bunun ortası tam 2,5. seneye Kasım. Eğer seneye Kasım’da sandığı getiriyorsan, yok ben yapamıyorum, Kasım’ı beklemeyelim, bu sene Kasım’da yaparım dersen ben dünden hazırım, bugünden razıyım” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Buyur gel. Ama efendim şimdi olmaz. Sana bir yıl müddet. Hesabını ve kitabını yap. Seneye Kasım ayının birinci, ikinci günü Pazar. 2 Kasım Pazar günü sandığı koyarsan el kaldırırız. Erken seçim yaparız. Bu milleti kimin seçeceğini sandıkta görürüz. Ama ondan sonrasına kalayım. Ben biraz daha oyalanayım. Millet dişini sıksın, ben biraz daha uğraşayım, biz orada yokuz. Çünkü geçim yok, seçim var. Bu millet seçim istiyor, kaçamazsın.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan devam eden projeler ve yapılacak yatırımlarla ilgili olarak bir bilgi aldı. Özel daha sonra Büyükşehir Belediyesi binası önünde kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi.

Erdoğan’a erken seçim çağrısında bulunan Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Erdoğan’a bir kez daha hatırlatırım ki, bu sefer sizin ikinci adaylığınız diye YSK’ya karar aldırdınız. Orası da çok tartışmalı. Üçüncü kez Cumhurbaşkanı ama anayasadan sonra ikincisi. YSK kararları temyiz edilemiyor. Tartışılamıyor. YSK dedi ki bu ikinci dönemi. Bir daha aday olması için artık kendinin seçimleri yenilemesi yetmiyor.

Ancak Meclis erken seçim kararı alırsa son bir kez aday olabiliyor. Onun için şunu söylüyoruz ki sakın dört yıl seçim yok. Dört yıl seçimsiz bir dönem. Öyle bir şey yok. Geçim yoksa, seçim vardır. O zaman bir sandığa ihtiyaç vardır. Onu durup durup, milletin anasını ağlatıp, fıstıkçıyı, üzümcüyü, çaycıyı, zeytinciyi, pamukçuyu, emekliyi, emekçiyi kahredip yoksulluk içinde süründürüp, üç sene sonra bana gel seçim yapalım dersen biz orada yokuz.

Beş yıllığına seçildin. Bunun ortası tam 2,5. seneye Kasım. Eğer seneye Kasım’da sandığı getiriyorsan, yok ben yapamıyorum, Kasım’ı beklemeyelim, bu sene Kasım’da yaparım dersen ben dünden hazırım, bugünden razıyım. Buyur gel. Ama efendim şimdi olmaz. Sana bir yıl müddet. Hesabını ve kitabını yap.

Seneye Kasım ayının birinci, ikinci günü Pazar. 2 Kasım Pazar günü sandığı koyarsan el kaldırırız. Erken seçim yaparız. Bu milleti kimin seçeceğini sandıkta görürüz. Ama ondan sonrasına kalayım. Ben biraz daha oyalanayım. Millet dişini sıksın, ben biraz daha uğraşayım, biz orada yokuz. Çünkü geçim yok, seçim var. Bu millet seçim istiyor, kaçamazsın.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir