Oyun Platformu Roblox’a Erişim Engeli

Özellikle gençler ve çocuklar arasında yaygın olan çevrim içi oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirildi. Sosyal medya platformu Instagram’a da erişim engeli getirilmişti.

Haber Merkezi / Roblox, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) menşeli bir çevrimiçi deneyim platformu. Platformda kullanıcılar kendi oyunlarını oluşturabiliyor ve diğer oyuncuların yarattığı oyunları deneyimleyebiliyor.

Roblox, kullanıcılarına oyun oynamanın yanı sıra kendi geliştirdikleri oyunları diğerleriyle paylaşma imkanı da sunuyor. Platformun 2020 yılı itibarıyla dünya çapında aylık 164 milyon kişi tarafından aktif olarak kullanıldığı belirtiliyor.

Türkiye, Esports.net verilerine göre Roblox oynayan kişi sayısında dünya beşincisi konumunda. 2024 verilerine göre tüm Roblox oyuncularının yüzde 4,43’ü Türk. Esports.net verileri ayrıca platformun Türkiye’de 9 milyondan fazla oyuncusu bulunduğunu gösteriyor.

Roblox, hikaye yazma platformu Wattpad ve sosyal medya platformu Instagram’ın ardından Türkiye’de son bir ayda erişim engeli getirilen üçüncü platform oldu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) web sitesinde yer alan bilgide, İngiltere merkezli www.roblox.com sitesinin “07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendiği” bildirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, çevrim içi oyun platformu Roblox.com’un Türkiye’de erişime kapatılmasının, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla yapıldığını belirtti.

Açıklamada, “Çevrimiçi oyun platformu Roblox’un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı iledir. Karar UYAP’ta yayınlanması sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanmıştır” ifadesi kullanıldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir