Onur Akın Kimdir? Hayatı, Albümleri

6 Mart 1967 yılında Bitlis’in Ahlat ilçesinde dünyaya gelen Onur Akın, ilkokul eğitimini Paşabahçe İlköğretim Okulu’nda, ortaokul eğitimini Paşabahçe Ortaöğretim Okulu’nda ve lise eğitimini Paşabahçe Ferit İnal Lisesi’nde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun olan 1987 yılında kurduğu Grup Baran’ın ilk albümü “Yediveren” 1989 yılında dinleyiciyle buluştu. Onur Akın, Vedat Türkali’nin 1944 yılında yazdığı “Bekle Bizi İstanbul” adlı şiiri besteleyip yorumlayan.

1991 yılında Grup Baran’ın ikinci ve son albümü olan “Kuytuda Başak” yayımlandı. 1991 yılından sonra müzik çalışmalarına tek başına devam eden Onur Akın, başlarda hırçın şarkılar söylerken, daha sonra şarkıları aşk şarkılarına doğru yön değiştirdi.

Onur Akın’ın albümleri: Yediveren (Grup Baran eşliğinde), Kuytuda Başak (Grup Baran eşliğinde), Gözlerimde Bulut, Nereye, Ey Güzel İnsanlar, Aşk Bize Küstü, Asi ve Mavi, Ey Hayat, Seni Aşka Yazmalı, Firari, Memleket İsterim, Yüreklere Yazılanlar,

Mor Bir Hüzün, Onurlu Yıllar, Kanatlarında Kaldı Bahar, Beni Düşün Unutma, Ağlayınca Balıklar (Rubato eşliğinde), Yalan Dünya (Deniz Toprak eşliğinde), Ay Vurur Sulara, Islak Eylül, Ağlayınca Balıklar, Kalbinden Başka, Müjdeler Olsun, Selam Söyle Tarık Akan.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir