Nilüfer Akbal Kimdir? Hayatı, Albümleri

1967 yılında Muş’un Varto ilçesinde dünyaya gelen Nilüfer Akbal, 1987 yılında İstanbul’a taşındı ve Arif Sağ Müzik Merkezi’nde solfej ve şan dersleri dersleri almaya başladı.

Nilüfer Akbal, daha sonra Timur Selçuk yönetimindeki Çağdaş Müzik Merkezinde ve İstanbul Devlet Operası Eğitim görevlisi Begüm Erdem’den özel şan dersleri aldı. 1995 yılından 2000 yılına kadar sırasıyla Köln ve Strazburg’da şan ve fonetik dersleri aldı.

Kurmançça, Soranice, Zazaca, Türkçe ve Farsça müzik anlayışıyla dikkat çeken Nilüfer Akbal, müzik kariyerinde Arzuhal Eyledim, Klasiken Kurdi, Ben Bir Kadınım gibi albümleri çıkardı. İlk albümü Arzuhal Eyledim’i 1988 yılında çıkaran Nilüfer Akbal, o tarihten bu yana milyonlarca insanın takdirini kazandı.

Avrupa’da çok sayıda konser veren Nilüfer Akbal, Türkiye’de ise Nevruz ve bazı festivaller dışında çok az sahneye çıkıyor.

Nilüfer Akbal’ın albümleri: Arzuhal Eyledim, Dört Telde Dört Dilden, Newroz 1, Newroz 2, Ben Bir Kadınım, Miro, Revingi, Raye, Şewa, Herire, Klasiken Kurdi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir