Konya: Zengibar Kalesi (İsaura)

Zengibar Kalesi; Konya’nın Bozkır İlçesi, Ulupınar Mevkii’nde yer almaktadır. Konya- Bozkır Kara yolunun üzerin de Bozkıra 16 km uzaklık tadır.

İsaura, bu günkü Zengibar Kale olarak bilinen yerdir. İsaura Antik Kenti, 1860 metre yükseklikte hakim bir tepe üzerine kurulmuştur.

Sarp uçurumlarla çevrilmiş olan tepe, Konya ve Torosları kontrol altında tuta bilen bir yerdir.

Özellikle seçilmiş olan bu dağ tepesi, ayrıca Seydişehir, Karaman, Hadim yörelerini de kontrol altına almaktadır.

Bol su kaynaklarının bulunduğu, Toroslar dağ sıralarının, Seydişehir ve Suğla Gölünün, hatta Konyanın bir çok yöre sinin görüle bildiği bu hakim tepe, İsauralılar tarafından bilinçli olarak seçilmiştir.

İsaura Antik Kentinin planı çıkarılmış bu plan da, kentin bazı önemli yapıları ile Nekropollerin yerleri gösterilmiştir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir