Kojik Asidin Cilt İçin Şaşırtıcı Faydaları

Asitler cilt bakımı dünyasında her zaman temel bir unsur olmuştur! Yıllardır cilt tonunu açmak, akneyi temizlemek veya yaşlanma belirtileriyle mücadele etmek gibi çeşitli cilt sorunları için asit kullanıyoruz.

Haber Merkezi / Kojik asit, çeşitli mantarlardan elde edilen bir kimyasal ürün veya doğal metabolittir. Kojik asit temelde bir cilt beyazlatıcı, açıcı ve depigmentasyon ajanıdır. Bu, esasen melanin sentezini kısıtlayan kojik asidin tirozin (bir amino asit) inhibe edici özellikleriyle mümkündür.

Güneşe maruz kalma, hormonal dengesizlik, yaşlanma veya ilaçlar ciltte renk bozulmasına ve pigmentasyona neden olabilir. Bir antioksidan, anti – inflamatuar ve anti-proliferatif ajan olarak kojik asidin türevleri, hücreleri onararak ve zararı tersine çevirerek fotohasar, aşırı pigment üretimi, renk bozulması ve oksidatif stresle etkili bir şekilde mücadele eder.

Kojik asidin faydaları:

Cildi Aydınlatır: Yaşlanma karşıtı bir etki sağlayan kojik asit, ciltteki fotohasar belirtilerini, yaşlılık lekelerini ve yara izlerini etkili bir şekilde azaltır.

Akneyle mücadeleye yardımcı olur: Kojik asidin antimikrobiyal etkileri, ciltteki bakterilerin neden olduğu akneyi tedavi etmek ve akneden kaynaklanan sert izleri hafifletmek için değerlidir. Bunların yanı sıra, kojik aside atfedilen antifungal ve antiinflamatuar özellikler de vardır ve bunlar ciltteki maya enfeksiyonu, kandidiyazis ve ayak mantarı gibi mantar enfeksiyonlarıyla mücadelede etkilidir.

Temizleme özellikleri: Kojik asitle hazırlanmış sabunlar veya vücut yıkama ürünleri düzenli kullanıldığında bakteri ve mantarların vücutta neden olduğu enfeksiyonların önlenmesinde de yardımcı olur.

Renk bozulmasını düzeltir: Kojik asidin en önemli özelliği, ciltteki her türlü renk bozulmasını azaltmak, böylece düzensiz cilt tonunun görünümünü tersine çevirmektir. Kojik asit içeren topikal tedaviler koyu lekeler, melazma, hiperpigmentasyon ve güneş lekeleri üzerinde etkilidir.

Kojik asidin farklı formları ve kullanımları:

Kojik asit, birden fazla formatta ve çeşitli uygulamalarda topikal olarak kullanılabilen güçlü bir bileşendir. Genellikle C vitamini, salisilik asit veya glikolik asit gibi diğer iyi bilinen cilt dostu ve doğal bileşenlerle senkronize edilir. Bu tür formüller daha güçlü ve daha belirgin sonuçlara sahiptir.

Kojik asit konsantrasyonu yüksek ürünler kullanmak, özellikle hassas cilt tiplerine sahip kişilerde kontakt dermatite neden olabilir. Bu, kızarıklık, kaşıntı, döküntü, şişme veya herhangi bir cilt rahatsızlığına yol açabilir.

Kojik asit gibi aktif bir bileşen eklerken cilt bakım rutininizi kontrol altında tutun. Güzellik rutininize bir kojik asit ürünü eklemeden önce her zaman dermatoloğunuza danışın.

Hafif peeling özelliklerine sahip güçlü bir formül olan kojik asidin uzun süreli kullanımı cildi güneş yanığına karşı savunmasız hale getirebilir. Bu nedenle, sabah saatlerinde güneş kremi ve koruyucu giysilerle uygulanması önerilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir