Kilo Vermenin Sırrı 30 / 70 Formülü Mü?

70 / 30 diyeti başlı başına bir diyet değildir; daha ziyade kilo kaybının yüzde 70’inin yediklerinizden, yüzde 30’unun ise egzersizden kaynaklandığı fikridir. Başka bir deyişle, düzenli fiziksel aktiviteyle birleştirilmiş sağlıklı bir diyet.

Haber Merkezi / Bu fikrin nereden geldiği tam olarak bilinmemekle birlikte, bu fikrin, diyet ve egzersizin kilo kaybı üzerindeki etkisini perspektife oturtmak için kullanılmış olması muhtemeldir.

İşte kilo kaybını kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek 8 ipucu:

Kilo vermek için öncelikle yaşam tarzınız üzerinde çalışmanız önemlidir. Çok uzun süre uyanık kalma, geç yemek yeme veya uzun süre oturarak çalışma alışkanlığınız varsa, alışkanlığınıza biraz egzersiz eklemelisiniz.

İkinci önemli şey kilo almanızın nedenlerini bulmaktır. Herhangi bir hastalığınız var mı? Kilo almanın temel nedenini bulmak hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlayabilir.

Kilonuzun neden arttığını anlamak diğer önemli bir noktadır. Hormonal dengesizliğiniz mi var? PCOD sorunları veya tiroid veya diyabet sorunları gibi. Eğer böyle bir hastalığınız varsa tedavi olmanız gerekebilir.

30 / 70 formülü, beslenmenizin yüzde 70’lik bir rol oynadığı kilo kaybında işe yarar. Ne yediğiniz, ne zaman yediğiniz ve ne kadar yediğiniz, kilo vermenizi kolaylaştıran üç temel faktördür. Yaşam tarzınız ve egzersizleriniz ise yüzde 30’luk bir rol oynar.

Yiyeceklerinizdeki karbonhidrat miktarını azalttığınızda ve basit karbonhidratları kompleks karbonhidratlarla değiştirdiğinizde metabolizmanız artar. Bunun nedeni kompleks karbonhidratların daha fazla lif içermesidir.

Bunun dışında proteinin beslenmede çok önemli bir rolü vardır. Protein vücudumuzdaki kasları inşa etmek için çalışır. Kilo vermek isteyen kişiler beslenmelerinde önemli miktarda protein almalıdırlar.

Beslenmenizdeki yağ miktarını azaltmalısınız. Bunun yerine, beslenmenize sağlıklı yağlar eklemelisiniz. Diyetinizdeki her türlü şekeri de en aza indirmelisiniz.  Diyetinize lif açısından zengin meyve ve sebzeler eklemelisiniz.

Kilo vermek için son ve en önemli şey bağırsak sağlığınızı iyi tutmaktır. Bağırsaklarınız iyileşirse yani GI’niz iyiyse kilo vermeniz çok daha kolay olabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir