Kilo Vermek İçin En İyi 7 Egzersiz

Kilo vermek için dikkate alınması gereken iki önemli faktör egzersiz ve beslenmedir, ikisi arasındaki denge de çok önemlidir. Haftada en az iki kez ağırlık çalışmasıyla birlikte kardiyo egzersizi ve kalori açığı diyeti, kas kütlesini kaybetmeden kilo vermenin harika bir yoludur.

Haber Merkezi / Ayrıca, sabah egzersiz yapılırsa daha fazla fayda sağlanır çünkü vücudun içindeki endojen steroid salgısı sabah daha fazladır ve bu da kilo kaybına ve kas oluşumuna yardımcı olur.

İşte bu noktada uygulayabileceğiniz, kendinizi daha güçlü, daha formda ve daha sağlıklı hale getirebileceğiniz en iyi ve popüler 7 egzersiz önermek istiyoruz:

Aerobik egzersizler: Yürümek en iyi kilo verme egzersizlerinden biri olarak kabul edilir. Hızlı bir tempoda yürümek kalori yakmak için harika bir egzersizdir. Koşu ise, kilo verme egzersizlerinin kralı olarak kabul edilir.

İp atlama: İp atlama egzersizi tüm vücudunuzu çalıştırarak kas gücünüzü ve metabolizma hızınızı artırmanıza, kısa sürede çok miktarda kalori yakmanıza yardımcı olur. Düzenli olarak yapılan ip atlama egzersizi ayrıca, depresyon ve kaygıyı gibi zihinsel durumları da hafifletmeye yardımcı olabilir.

Plank egzersizi: Plank pozu veya plank egzersizi, en etkili tüm vücut egzersizlerinden biridir. Plank egzersizinin en büyük avantajı, vücuttaki ana kas gruplarının çoğunu hedeflemesidir. Göbek, omuz, kol, göğüs, sırt ve kalça kaslarınızı güçlendirir. Bu faydalarının yanı sıra, plank egzersizleri vücuttaki fazla yağları ve kalorileri hızla yakmaya yardımcı olur.

Şınav: Şınav en popüler egzersizlerden biridir ve her zaman, her yerde ve herkes tarafından yapılabilen bir egzersizdir. Şınav egzersizi göğüs, omuz, sırt, pazı ve triseps kaslara odaklanır.

Squat (çömelme) egzersizleri: Squat egzersizleri kas güçlendirme egzersizleri olarak bilinir. Bu egzersizin temel amacı vücudun alt kısmını geliştirmektir. Squatlar kalori yakmaya ve vücudun alt kısmında yağ birikmesini önlemeye yardımcı olur.

Lunges egzersizleri: Lunges egzersizleri, alt vücudu güçlendiren ve tonlandıran, genel zindeliği ve atletik performansı geliştiren popüler bir güç antrenmanı egzersizidir. Lunges esas olarak sırtı, kalçaları ve bacakları güçlendirmeye odaklanır.

Yoga: 5000 yıllık bir transkripsiyon olan yoga, etkili bir kilo verme terapisi olduğunu kanıtlamıştır. Rishiler ve Brahmanlar tarafından geliştirildiğine inanılan yoganın 5 temel prensibi vardır: Egzersiz, beslenme, nefes, rahatlama ve meditasyon.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir