Karma Ciltler İçin En İyi Bakım Rutini

Karma ciltler yüzün aynı anda iki veya daha fazla farklı cilt tipinin olması anlamına gelir. Bu tip ciltlerde dengeyi sağlamak için doğru cilt bakım ürünlerini kullanmak çok önemlidir.

Haber Merkezi / Bu bazen cildinizin farklı bölgeleri için farklı ürünler kullanmanız gerektiği anlamına gelse bile.

Karma cildinizin dengesini geri kazanmanın ilk adımı, cildinizi hafif, kokusuz bir ürünle temizlemektir. Yağlı ve kuru ciltlerin bir karışımına sahipseniz, jel bazlı bir temizleyici veya hafif köpüren bir temizleyici kullanmanız en iyisidir.

Rosacea veya güneş hasarı belirtileri gösteren daha kuru bir cildiniz varsa, hafif, kremsi bir losyon temizleyici kullanın.

Cildinizi onarmak için, içbir tahriş edici bileşen içermeyen, bir tonik kullanın. Yani alkol, mentol ve koku (sentetik veya doğal) gibi. Sadece sağlıklı bileşenler içeren bir tonik kullanın.

Güneş filtresi içeren bir gündüz kremi kullanarak cildinizi güneş hasarından koruyun (en az SPF 30). Cilt tipinize bağlı olarak daha zengin (normalden kuruya cilt) veya daha açık dokuya sahip (yağlı cilt) bir ürün seçin.

Cildiniz hassassa veya rosacea hastasıysanız, güneş filtresi olarak yalnızca titanyum dioksit ve / veya çinko oksit içeren bir ürün seçin.

Ölü deri hücrelerini temizlemek için peeling yapın. Beta hidroksi asit (salisilik asit bir BHA’dır ) veya alfa hidroksi asit (AHA, glikolik asit gibi) içeren bir peelingin düzenli kullanımı, normal, sağlıklı cildinizi tekrar ortaya çıkarır.

AHA, güneş hasarı olan kuru veya donuk görünümlü bir ciltte iyi sonuç verir: Ölü deri hücrelerini temizler ve cildi nemlendirir.

BHA, normal veya yağlı bir ciltte ve / veya siyah noktalara ve sivilcelere eğilimli bir ciltte özellikle etkilidir çünkü BHA tıkalı gözeneklere de nüfuz eder. Dahası, BHA lekelerin enfekte olmasını önler.

Cildin farklı bölgelerine yönelik lokal bakım:

Cildinizin kuru bölgelerine losyon veya krem ​​formunda bir nemlendirici, yüzünüzün hafif yağlı bölgelerine losyon veya jel formunda bir nemlendirici ürün kullanın. Cildinizin çok yağlı bölgelerine ise sadece tonik sürmek bile cildi nemli tutmak için yeterli olur.

Eğer cildinizin hem kuru hem de yağlı bölgeleri varsa, mat bitişli bir fondöten kullanın, ancak kuru bölgelere altına nemlendirici bir serum uygulayın.

Göz çevrenizdeki cilt kuru ise zengin içerikli bir yüz kremi kullanın. Yüzünüzün yağlı bölgelerine yoğun içerikli ürünler kullanmaktan kaçının, bu durum cildinizin daha da yağlanmasına ve parlak bir görünüme neden olacaktır.

Sadece en iyi ürünleri seçin:

Cildinizi iyileştiren, yatıştıran, sakinleştiren ve sağlıklı kalmasına yardımcı olan antioksidanlar ve içeriklerle dolu hafif ürünler kullanın. Mümkün olduğunca hava ve ışık geçirmez ambalajlarda, yani şeffaf olmayan paketlerdeki ürünlerin satın alın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir