Kalamarlı Olivier, Malzemeleri, Hazırlanışı

Kalamarlı olivier, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın!

Haber Merkezi /  Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 adet patates
1 adet havuç
2 adet tavuk yumurtası
2 adet salatalık turşusu
1 adet kalamar
100 gr konserve bezelye
Tuz VE karabiber
Mayonez

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım. İlk önce kalamarı akar su altında iyice yıkayın ve derin bir kaseye koyun, ayrı bir kapta su kaynatın, kalamarın olduğu kaseye kalamarı kapatacak şekilde aktarın. Kalamarın kaynar suda birkaç dakika kalmasına izin verin, bir kevgirle çıkarın ve hafifçe soğutun.

Kalamarın kırmızımsı yüzeyini bir bıçakla temizleyin, üzerinde mutfak makası ile bir kesi yapın ve iç kısımları çıkarın, tekrar kaseye aktarın ve üzerini tekrar kaynar suyla kaplayarak 2-3 dakika bekletin. Kalamar pişip yumuşayana kadar bu işlemi tekrarlayın. Kalamarları küçük küpler halinde kesin.

Yumurtaları sert bir kıvamda olacak şekilde haşlayın, soğutun, soyun ve küpler halinde doğrayın. Salatalık turşusunu yıkayın ve küçük parçalar halinde kesin. Patatesleri ve havuçları yıkayın iyice haşlayın, soğutun, soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın

Patates, havuç, kalamar, salatalık turşusu, yumurta ve konserve bezelyeyi derin bir salata kasesine ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve mayonez ile tatlandırın ve tekrar karıştırın. Servis yapmadan önce taze yeşillikler ile süsleyin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir