İYİ Parti’de İstifalar Sürüyor: Milletvekili Sayısı 37’ye Düştü

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlere “hür ve müstakil” giren ve seçimlerde büyük bir hezimet yaşayan İYİ Parti’de Adana Milletvekili Bilal Bilici, partisinden istifa etme kararı aldı.

Haber Merkezi / Bilal Bilici’nin istifasıyla İYİ Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) milletvekili sayısı 37’ye düştü.

Öte yandan Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, partisinden istifa etti. Bilici, AK Parti’ye geçebilir” ifadelerine yer verdi.

Bilal Bilici kimdir?

1984 yılında Adana’da dünyaya gelen Bilal Bilici’nin babası, iş insanı ve üç dönem Adana milletvekili olarak TBMM’de yer almış siyasetçi Mehmet Ali Bilici’dir. Bilal Bilici, yükseköğrenimini Boston Üniversitesi Ekonomi bölümünde tamamladı.

Boston Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde lisans, Bahçeşehir Üniversitesi – Global İlişkiler – Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Bilal Bilici, Ernst & Young ve Accenture şirketlerinin Cincinnati ve Boston ofisinde üst düzey danışmanlık görevlerinde bulundu.

Petrol ve Petrokimya alanında Dubai’de özel sektörde yönetici olarak görev alan Bilal Bilici, Ernst & Young ve Accenture şirketlerinin Boston ofisinde danışmanlık görevinde bulundu. Bilal Bilici, Dubai’de petrol ve petrokimya sektöründe çalıştı.

Türkiye’de Bilici Holding Yönetim Kurulu’nda yer alan Bilal Bilici, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans programına devam etti. Bilal Bilici, “Popülizmin ve radikal sağın Avrupa siyasetinde yükselişi: Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) örneği” başlıklı tezi (2020) ile yüksek lisans derecesi aldı.

2020’de Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’na katılan Bilal Bilici, Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda yer aldı. 2021’de İstanbul’a Guatemala Fahri Konsolosu olarak atanan Bilal Bilici, Türkiye’de görev alan ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı fahri konsolosların üye olduğu Dünya Fahri Konsoloslar Derneği yönetim kurulunda görev aldı.

2022’de İyi Parti’nin ABD temsilciliğine genel başkan danışmanı olarak atanan Bilal Bilici, 2023 Türkiye genel seçimlerinde İyi Parti’den Adana’dan milletvekili seçildi.

Bilal Bilici, DEİK -Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi, DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu – Orta Amerika-Karayipler İş Konsey Başkan Yardımcısı, Guatemala Cumhuriyeti İstanbul F. Konsolosu, Dünya Konsoloslar Derneği Mütevelli Heyet Üyesi, İyi Parti Genel Başkan Danışmanı, İYİ Parti Washington DC Temsilcisi görevlerini yürüttü.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir