İsrail’den Suriye’ye Hava Saldırısı: En Az 25 Ölü

İsrail tarafından Suriye’nin Hama iline düzenlenen hava saldırılarında en az 25 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda, 6’sı ağır 36 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

İsrail, son yıllarda Şam yönetiminin kontrolündeki bölgelere yüzlerce saldırı gerçekleştirdi, ancak operasyonları nadiren kabul ediyor. İsrail, Suriye’ye yönelik saldırılarına dair resmi açıklama yapmıyor.

İsrail Suriye’nin Hama kenti yakınlarındaki Misyaf’a hava saldırısı düzenledi, Suriye resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre en az 25 kişi öldü.

Reuters’a bilgi veren iki yerel kaynak vurulan noktanın kimyasal silah üretimi yapılan büyük bir askeri tesis olduğunu iddia etti.

SANA da bölgede askeri tesis olduğunu teyit etti ancak başka ayrıntı paylaşmadı. Ajansa bilgi veren güvenlik kaynakları, “Hava savunma sistemlerimiz saldırganın füzelerine karşı koydu ve bazılarını önledi” dedi. Ajans ayrıca olayda 36 kişinin yaralandığını, iki bölgede de yangın çıktığını belirtti.

İsrail iç savaşın başladığı 2011’den bu yana Suriye’de İran destekli milisler ve rejim askerlerini hedef alıyor. 7 Ekim sonrasında ise Suriye’ye yönelik saldırıların yoğunluğu arttı. Nisan ayında İran elçiliğinin bombalanması Suriye’de gerçekleştirilen en ciddi saldırı olmuştu.

Ancak İsrail Suriye’deki hava saldırılarına dair resmi açıklama yapmıyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir