İskandinav Kadınların Dokuz Güzellik Sırrı

Oyuncu Ingrid Bergman’dan Alicia Vikander’e ve içerik üretici Matilda Djerf’e kadar İskandinav kadınları, onlarca yıldır doğal ve sade güzelliğin ilham kaynağı oldu.

Haber Merkezi / İskandinav güzellik prensipleri, kelimenin tam anlamıyla bir güzellik rutini olmaktan ziyade bir yaşam tarzıdır. İşte İskandinav kadınlarının yaydığı ışıltının ardındaki dokuz sır:

Sağlıklı beslenme: Sağlıklı bir cilt sağlıklı bir beslenme başlar ve İskandinav kadınları bunu bilir. Akdeniz diyetine benzer şekilde, İskandinav beslenmesi de meyve, sebze ve deniz ürünlerine dayalı mevsimsel beslenmeye odaklanır.

Genel olarak, İskandinavlar işlenmiş gıdalardan daha çok tam gıdalar yemeye eğilimlidir; bu gıdalara, meyveler, kök sebzeler, omega üç yağ asitleri ve kolajen açısından zengin balıklar, tam tahıllar ve yoğurt dahildir. İskandinavlar fast food, şekerli içecekler, şeker eklenmiş yiyecekler ve aşırı tuzlu yiyeceklerden uzak durmaya özen gösterirler.

Doğal içerikler: Organik bileşenler genel sağlık için daha iyiyse, cilt için de daha faydalı olduğu sonucuna varabiliriz. İskandinav cilt bakım ürünleri ağırlıklı olarak doğaya dayanır.

Yeterli uyku: İskandinavyalılar erken yatar ve erken kalkarlar, odayı her zaman karanlık tutmaya özen gösterirler ve temiz havanın daha iyi uykuyu desteklediği bilindiğinden pencereleri açık uyurlar.

Doğada aktif yaşam: İskandinavyalılar temiz havanın, soğuk suyun ve güneşin faydalarından daha fazla yararlanmak için doğada çok fazla zaman harcarlar.

İskandinav kadınları da doğada aktivite yapmayı severler. Bu sadece bir parkta yürüyüş veya arkadaşlarla piknik yapmak, açık havada akşam yemeği yemek veya temiz havada bir kahve içmek olabilir.

Nem odaklı cilt bakımı: Cilt bakımı söz konusu olduğunda, İskandinav kadınları hem içten hem de dıştan vücudu nemlendirmeye önem verirler.

Mevsimsel cilt bakımı: İskandinavlar, cilt bakımı rutinlerini dahi mevsimlere göre ayarlayacak kadar, doğaya bağlıdırlar. İskandinav kadınları, kış ve yaz mevsimi arasındaki sıcaklık ve nem seviyelerindeki büyük farklarla mücadele etmek için farklı bakım formülleri kullanırlar. Örneğin, kışın kuru havaya karşı ciltlerini nemli tutmak için özel özen gösterirler.

Ayrıca İskandinav kadınları, mevsim ne olursa olsun, 30 SPF veya daha fazlasına sahip iyi bir güneş kremini kullanmayı asla unutmazlar.

Sauna ve buz gibi soğuk su: İskandinav kadınları, saunanın ve buz gibi suyun, sıcak ve soğuk kombinasyonunun zihni temizlediğini ve cilt için faydalı olduğunu söylüyor.

Minimalizm: Yaşamda ve güzelliğe yaklaşımda, İskandinav kadınları minimalizm ve sadeliğe yönelir. Bu, çok fazla makyaj yapmadan sağlıklı görünen bir cilde sahip olmak anlamına gelir.

Saç ve vücut bakımı: Saç ve vücut bakımı, İskandinav güzellik rutininin bir uzantısıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir