İbrahim Erkal Kimdir? Hayatı, Albümleri

10 Ekim 1967 yılında Erzurum’un Narman ilçesinde dünyaya gelen İbrahim Erkal, 11 Mayıs 2017 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti. İbrahim Erkal’ın naaşı Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

“Fantezi Müziğin Kralı” olarak anılan İbrahim Erkal, 1990’lı yılların başından itibaren çıkardığı albümlerle fantezi ve arabesk müziğin en önemli sanatçılarından birisi. Otuz yıldan fazla bir kariyeri olan sanatçının, yazdığı sözler ve yaptığı besteler onu fantezi ve arabesk müzik dalında oldukça ön plana çıkardı.

Birçok müzik türündeki sanatçıyı etkileyen İbrahim Erkal, Ulus Müzik döneminde keşfettiği birçok sanatçıya albüm çıkardı ve sanatçılara verdiği eserlerle çok sayıda müzisyenin popüler hale gelmesini sağladı. İbrahim Erkal, Türkiye ve dünya çapında 10 milyona yakın satışıyla, Türkiye’de tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biri.

İbrahim Erkal, 1984 yılında Sarhoş Baki adlı ilk profesyonel albümünü çıkardı. İbrahim Güzelses adıyla çıkardığı bu albümle pek sesini duyuramadı. Ardından kendi adıyla Sensiz Yaşıyamam adlı bir albüm daha çıkaran İbrahim Erkal, 90’lı yılların başından itibaren çıkardığı Tutku (1993), Sıra Bende/Aklımdasın (1995) ve Gönlünüze Talibim (1996) gibi albümlerle milyonlar satarak büyük kitlelere ulaştı.

İbrahim Erkal, “Canısı” parçasının yıla damgasını vurmasından dolayı Canısı adlı bir TV filminde oynadı ve film reyting rekoru kırdı. İbrahim Erkal, bu film ile birlikte oyunculuk kariyeri başladı ve daha sonra çeşitli dizi ve filmlerde rol aldı.

Klipleri ve oynadığı roller İbrahim Erkal’ın başarısının artmasına yardımcı oldu ve Sırılsıklam (1998), De Get Yalan Dünya / Nasıl Sevmiştim (2000), Su Gibi (2001), Aşknâme (2002) ve Gönül Limanı (2004) albümleriyle ve devamındaki albümlerle birlikte hit eserler çıkarmaya devam etti. Sırılsıklam, Türkiye’de yılın en çok satan albümlerinden birisi oldu.

İbrahim Erkal, çıkardığı albümlerin yanı sıra hareketli yaşam tarzıyla da 90’lı yılların ortalarından itibaren de çok konuşulan birisi oldu. Söz yazarlığı ve besteciliğinin yanı sıra şiirde yazan İbrahim Erkal, 2002 yılında ”Ben Bu Şöhreti Sevmedim” adlı bir şiir kitabı yayınladı. 3. Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde bir gecede iki ödül alarak geceye damgasını vurdu ve birçok ödül töreninde aday gösterildiği kategorilerde birçok ödül kazandı ve müzik listelerinde bir numaraya kadar yükseldi.

İbrahim Erkal’ın albümleri: Sarhoş Baki, Sensiz Yaşıyamam, Tutku, Sıra Bende/Aklımdasın, Gönlünüze Talibim, Sırılsıklam, De Get Yalan Dünya, Su Gibi, Aşknâme, Gönül Limanı, Yüreğinden Öpüyorum / Gülüm, Aranağme, Burnumda Tütüyorsun, Nefes 1, Ömrüm (Nefes Vol. 1).

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir