Hüseyin Turan Kimdir? Hayatı, Albümleri

1967 yılında Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Beykonak köyünde dünyaya gelen Hüseyin Turan, ilkokul ikiye kadar yaşamını doğduğu köyde sürdürdü. Hüseyin Turan, daha sonra ailesiyle birlikte İzmir’e yerleşti.

Lise yıllarında bağlamayla tanışan Hüseyin Turan, bağlamayla birlikte halk oyunlarına ilgi duydu ve bu alanda eğitim aldı. Katıldığı halk oyunları yarışmalarında üç Türkiye Birinciliği ve bir Dünya Birinciliği elde eden Hüseyin Turan, 1985’te Dokuz Eylül Üniversitesi Muhasebe Bölümü’ne girdi. Üç sene burada öğrenim gören Hüseyin Turan, ardından Ege Üniversitesi Konservatuvar Bölümü’ne geçti.

Tarz olarak Türk halk müziğini seçip müzikal yaşamına üniversite yıllarında ağırlık veren Hüseyin Turan, bu yıllarda gitar çalmayı da öğrendi. Konservatuvardan önce düğünlerde çalan bir grupta söyleyen Turan, konservatuvar okurken bir grup arkadaşıyla birlikte Grup Laçin’i kurdu; ancak okul bittikten sonra gruptan ayrıldı ve İstanbul’a taşındı.

1998’de ilk solo albümü Hüseyin Turan’ı yayınlan Hüseyin Turan, bu albümün ardından Aklıma Düştü Gözlerin, Turna Sesi, Hoş Geldin, Kilit, Adı Karanfil, Leyla Nefesi, “Süveyda”, “Ki” albümlerini yayınlayan sanatçının son albümü YAAli / Ehl-i Deyişler, Doğaç Müzik etiketiyle 3 Şubat 2017’de yayınlandı.

Hüseyin Turan’ın albümleri: Hüseyin Turan, Aklıma Düştü Gözlerin, Turna Sesi, Hoş Geldin, Kilit, Adı Karanfil, Leyla Nefesi, Dolu, Süveyda, Ki, YAAli / Ehl-i Deyişler.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir