Körili Kabak Erişte Çorbası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Körili kabak erişte çorbası, 30 dakikada hazırlayabileceğiniz, restoran kalitesinde lezzetli bir çorbadır. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (kıyılmış)
1 yemek kaşığı zencefil (kıyılmış)
1-2 yemek kaşığı kırmızı köri ezmesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı köri tozu

Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş
4 su bardağı tavuk veya sebze suyu
1 kutu hindistan cevizi sütü
Bir buçuk su bardağı mantar (dilimlenmiş)
1 su bardağı taze bezelye
1/3 su bardağı dilimlenmiş yeşil soğan

2 yemek kaşığı balık sosu
1 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı taze limon suyu
Çeyrek su bardağı kıyılmış taze kişniş
Çeyrek su bardağı kıyılmış taze fesleğen
2 orta boy kabak (zar şeklinde doğranmış)

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Büyük bir tencerede zeytinyağını orta – yüksek ateşte ısıtın, soğanları ekleyin ve kahverengi bir renk alıncaya kadar 2 – 3 dakika soteleyin, sarımsak ve zencefili ekleyin ve sotelemeye devam edin.

Kırmızı köri ezmesi, tuz, köri tozu, kişniş, et suyu ve hindistan cevizi sütünü ekleyin, hafifçe kaynatın. Mantarları, taze bezelyeleri ve yeşil soğanları ekleyin ve karıştırın, 2 – 3 dakika daha pişirin sonrasında balık sosu ve şekeri ekleyin ve karıştırın, limon suyu, kişniş ve fesleğeni karıştırın.

Kabakları erişte kalınlığında şeritler halinde ince ince kesin ve haşlayın. Kabak eriştelerini servis kaselerine eşit şekilde bölün ve üzerine hazırladığınız çorbadan ekleyin. Süslemek için limon dilimleri, kişniş, fesleğen ve kırmızı biber dilimlerini kullanabilirsiniz. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir