Hindi Ve Lahana Minestrone Çorbası

Hindi ve lahana minestrone çorbası, temel besin maddelerinin bir kombinasyonunu sağlayan sağlıklı ve lezzetli bir tarif. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi yapın! Ortalama 3 saat 50 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

275 gr baharatlı hindi sosis
2 su bardağı doğranmış soğan (1 soğan)
1 su bardağı doğranmış havuç (1 havuç)
¾ su bardağı doğranmış kereviz (2 kereviz sapı)
6 su bardağı tavuk suyu

400 gr ateşte kavrulmuş, küp küp doğranmış domates
400 gr barbunya fasulyesi konservesi
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 su bardağı pişmemiş makarna
2 su bardağı taze lahana yaprağı, iri kıyılmış

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Büyük yapışmaz bir tavayı orta yüksek ateşte ısıtın. Sosisleri tavaya ekleyin ve tahta bir kaşıkla ufalanana kadar karıştırarak 4 dakika pişirin. Soğanları, havuçları ve kerevizi tavaya ekleyin; sosisler kızarana ve sebzeler hafifçe karamelize olana kadar ara sıra karıştırarak pişirin, yaklaşık 6 dakika. 1 su bardağı et suyu ekleyin; 1 dakika pişirin, karıştırarak ve tavadaki kızaran parçaları gevşetmek için kazıyın.

Sosis karışımını 5 ila 6 litrelik yavaş pişiriciye aktarın. Domatesleri, fasulyeleri, tuzu, 1/4 çay kaşığı karabiberi ve kalan 5 su bardağı suyu karıştırın. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 2 saat 30 dakika boyunca DÜŞÜK ayarda pişirin. Makarnayı karıştırın; makarna pişene kadar yaklaşık 1 saat boyunca DÜŞÜK ayarda pişirin. Lahana ve kalan 1/4 çay kaşığı karabiberi karıştırın. Çorbayı kaselere koyun ve sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir