Hangi Yüz Maskesi Cildiniz İçin En İyisi?

Cilt bakım rutinini bir adım öteye taşımak için yüz maskesinden daha iyi bir şey yoktur! Doğru yüz maskesini seçmek, cildinizin genel sağlığını daha iyi bir seviyeye çekmenizi sağlayacaktır.

Haber Merkezi / Doğru yüz maskesi, cilt kuruluğundan akneye kadar çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde de size yardımcı olabilir.

Kil ve kömür maskeleri: Kil ve kömür maskeleri yağlı ciltten karma cilde veya parlak T bölgelerine kadar her cilt tipi için uygundur. Bunun nedeni hem kil maskesinin hem de kömür maskesinin cildin yüzeyindeki fazla yağı emmesidir.

Kömür maskesi ayrıca tıkalı gözeneklerden kiri nazikçe çekme konusunda eşsiz bir özelliğe sahiptir. İyi formüle edilmiş bir maske cildi parlamadan bırakır, ancak kuru veya gergin bırakmaz.

Uyku maskeleri: Uyku maskeleri genellikle cilde ekstra besin sağlamak için gece boyu uygulanan nemlendirici maskelerdir. Maskeyi daha uzun süre uygulamak, maskedeki bileşenlerin etki etmesi için daha fazla zaman tanır.

Uyku maskeleri genellikle diğer maskelere oranla daha hafif bir dokuya sahiptir. Bu maskeler, akşam cilt bakım rutininizin son adımı olarak kullanılırlar, cildin kuruluğuna bağlı olarak gece nemlendiricisi yerine kullanılabilirler.

Aydınlatıcı maskeler: Aydınlatıcı maskeler, donuk ve kuru cilde sahip olanlar veya cilt tonu eşitsizliği ve renk bozulması yaşayanlar için idealdir. Bu kategorideki iyi bir maske, arbutin, C vitamini ve niasinamid gibi güçlü aydınlatıcı bileşenler içermelidir.

Kağıt maskeler: İçerdikleri bileşenlere bağlı olarak farklı cilt tiplerine uygun birçok farklı kağıt maske vardır. Kağıt maskeler eğlencelidir ancak geleneksel maskelere oranla cilde daha fazla fayda sağlamazlar.

Soyulabilir maskeler: Soyulabilen iyi bir maske, gözeneklerden ölü deri hücrelerinin ve yüzey kirinin ince bir tabakasını temizler ve bu da cildin pürüzsüz görünmesini sağlar.

Ancak soyulabilen maskeler gözeneklere nüfuz etme ve siyah noktaları ve kiri ‘çekme’ özelliğine sahip değildir. Siyah noktaları azaltmak ve gözenekleri açmak için bir Beta Hidroksi Asitler (BHA) eksfoliant kullanmak en iyisidir.

Not: Maske için en iyi kural, alkol, nane, mentol, okaliptüs, kafur ve kokular (doğal ve sentetik) gibi tahriş edici maddeler içerenlerden kaçınmaktır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir