Fondöten Nasıl Uygulanır? Adım Adım Kılavuz

Fondöten nasıl sürülür sorusu, makyaj uygulamasında uzman olanlar için çok kolay bir soru gibi görünebilir, ancak yeni başlayanlar için göz korkutucu bir görev olabilir.

Haber Merkezi / Ancak kusursuz fondöten uygulamasına dair ipuçlarımızla, görev sizin için hiç de zor görünmeyecektir. Sadece doğru ürünü seçtiğinizden ve fondöten sürmeden önce cildinizi temizleyip astarlayarak uygun şekilde hazırladığınızdan emin olun.

1. adım: Temizleme, çoğu zaman tüm makyaj rutinlerinin ilk adımıdır. Bu nedenle, fondöten uygulamadan önce gözenekleri tıkamayan veya aşırı kurutmayan nazik bir temizleyiciyle yüzünüzü temizlediğinizden emin olun. Yüzünüzü temizledikten sonra kurumasını bekleyin.

2. adım: Fondötenler cildi besleyen içeriklerle dolu olsalar da kuruluğa neden olmaları nadir değildir. Bu yüzden bu ikinci adım fondöten uygulama ipuçlarında önemli bir rol oynar. Yüzünüzü temizledikten ve kuruladıktan sonra yüzünüze ve boynunuza bir nemlendirici uygulayın.

Nemlendiriciler cilde su sağlamada, cilt nemini iyileştirmede ve cilt elastikiyetini artırmada önemli bir rol oynar. Bunun dışında, şişkinliği azaltmaya, hiperpigmentasyon belirtilerini ortadan kaldırmaya, cilt sıkılığını geri kazandırmaya ve kuru çizgileri azaltmaya da yardımcı olurlar.

Nemlendirici kullanırken cilt tipinize uygun olduğundan emin olun. Kuru cilde sahip kişiler gliserin, aloe vera, hyaluronik asit vb. gibi içeriklerle dolu ağır bir nemlendirici aramalıdır. Yağlı cilde sahip olanlar ise gözenekleri tıkamayan hafif ve komedojenik olmayan formüller kullanmalıdır.

Hassas cilt tipine sahip kişiler kullandıkları ürünlere dikkat etmeli ve hipoalerjenik ve hassas cilt tipleri için uygun bir nemlendirici seçmelidir. Son olarak karma cilde sahip olanlar yağlılık ve kuruluğu aynı anda gideren bir ürün kullanmalıdır.

Fondöteninizi uygulamadan önce yüzünüze ve boynunuza nemlendirici bir krem ​​sürmek cildinizin beslenmesini ve nemlenmesini sağlarken aynı zamanda cildinizin dolgun ve sıkı görünmesini de sağlar.

Eğer nemlendiriciler sizin için vazgeçilmez bir ürün değilse, fondöten uygulamadan önce nemlendirici bir serum kullanarak kusursuz ve nemli bir görünüm elde edebilirsiniz.

3. adım: Bir sonraki adım, bir astar uygulamaktır. Bilmeyenler için, yüz astarı makyajın yerinde kalmasına yardımcı olan ve cilde ışıltılı bir çekicilik katan bir makyaj ürünüdür.

Bunun dışında, cildi daha fazla makyaj uygulaması için hazırlar, cilt tonunu eşitler, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltır ve ciltte güçlü bir bariyer oluşturur, bu da fondötenin daha uzun süre kalmasına yardımcı olur.

Bir primer seçerken cilt tipinizi hesaba kattığınızdan emin olun. İstenmeyen parlaklık bırakmayan ve gözeneklerinizi tıkamayan matlaştırıcı, ağırlıksız bir primer seçin.

Nemlendirici bir primer, ciddi şekilde susuz kalmış cilde sahip kişiler için en iyi seçimdir; ayrıca ciltlerini uzun süre nemli tutmak için ağır dokulu bir primer de arayabilirler. Cilt hassasiyetleriyle sık sık uğraşıyorsanız, alkol, yapay kokular ve sert kimyasallarla dolu ürünlerden uzak durmanız en iyisidir.

Şimdi, baz uygulamasına gelecek olursak; parmak ucunuza bezelye büyüklüğünde bir miktar baz alın, güzelce yedirin ve yüzünüze belirli bölgeleri hedef alarak eşit bir şekilde uygulayın.

4. adım: İşte son ama en önemli adım: Fondöten. Fondöteni bir sünger veya bir makyaj fırçası ile uygulayabileceğiniz gibi parmaklarınızla uygulayabilirsiniz.

Fondöten fırçayla nasıl sürülür?

Fondöteninizi alın ve ellerinize az miktarda fondöten pompalayın. Ellerinizin arkasının iyice temiz olduğundan emin olun. Şimdi düz bir makyaj fırçası kullanarak fondöteni iyice karıştırın ve yanaklar, alın, boyun, burun, çene ve dudaklar gibi bölgeleri kapsayacak şekilde cildinize uygulayın.

Fondöten fırçanızı kullanarak fondöteni eşit şekilde yayın, fondötenin yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde yayıldığından emin olun. Çok fazla fondöten kullanmamaya dikkat edin, çünkü bu, cildinizin kek gibi görünmesine neden olabilir.

Fondöten süngerle nasıl sürülür?

Temiz bir makyaj süngerini alıp hafifçe ıslatın. Sıvı bazlı bir fondöten kullanırken, birkaç damla alın ve elinizin arkasına uygulayın. Şimdi süngerle silerek yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Pudra fondöten kullananlar için yapmanız gereken tek şey, fondöten pudrasına hafifçe batırmak ve kullanmaktır.

Fondöteni yüzünüze nokta nokta uygulayın ve sünger yardımıyla güzelce dağıtın. Süngerinizi her kullanımdan sonra temizleyerek tazeliğini korumasını sağlayın.

Fondöten parmaklarla nasıl uygulanır?

Öncelikle ellerinizi iyice temizleyin. Daha sonra ellerinizi kurulayın ve fondöteni bir elinizin arkasına hafifçe sürün. Fondöteni yüzünüze nokta nokta uygulamak için işaret parmağınızı kullanın. Ardından parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle güzelce uygulayın.

Cildinize fondöten uyguladıktan sonra, uzun süre kalmasını istersiniz. Fondöteninizin kalıcılığını artırmak için cildinize biraz sabitleyici pudra sürün. Yağlı bir cildiniz varsa, T bölgenize (burun, çene ve alın) sabitleyici pudra uygulamayı unutmayın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir