Fıstık Soslu Tatlı Patates, Kara Lahana Ve Tavuk Salatası

Fıstık soslu tatlı patates, kara lahana ve tavuk salatası, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. 

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 45 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

450 gr tatlı patates, temizlenmiş v küpler halinde kesilmiş
1,5 çay kaşığı sızma zeytinyağı
¼ çay kaşığı kosher tuzu
⅛ çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı fıstık ezmesi sosu
6 su bardağı doğranmış kıvırcık lahana
2 su bardağı pişmiş tavuk göğsü, parçalanmış
¼ su bardağı kıyılmış tuzsuz fıstık

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Kenarlı bir fırın tepsisini folyo ile kaplayın; hafifçe pişirme spreyi ile kaplayın, bir kenara koyun. Tatlı patatesleri büyük bir kasede yağ, tuz ve karabiberle karıştırın.

Tatlı patatesleri hazırlanan fırın tepsisine tek kat halinde dizin. Bir kez çevirerek, yumuşayana ve dışı hafifçe kızarana ve çıtır çıtır olana kadar yaklaşık 20 dakika kızartın ve soğumaya bırakın.

4 adet küçük kapaklı kabın her birine 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi sosu aktarın, lahanayı kaplara bölün (her biri yaklaşık 1,5 su bardağı). Her birinin üzerine kavrulmuş tatlı patateslerin dörtte birini ve 1/2 su bardağı tavuğu koyun, kapları kapatın ve bir süre buzdolabında saklayın.

Servisten hemen önce her salatanın üzerine 1 porsiyon fıstık sosu gezdirin ve iyice karıştırın. Üzerine 1 yemek kaşığı kıyılmış fıstık ekleyin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir