Fırında Tatlı Patates Ve Brüksel Lahanası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Sağlıklı ve lezzetli bir meze veya hafif bir yemek tarifi mi arıyorsunuz? Fırında tatlı patates ve brüksel lahanası deneyin. Verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi yapın! 

Haber Merkezi / Ortalama 60 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

600 gr tatlı patates
250 gr brüksel lahanası
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Tatlı patatesleri soyup 3,5 cm’lik küpler halinde doğrayın. Brüksel lahanalarının uçlarını kesin ve dıştaki sarı yaprakları ayıklayıp yıkayın. Brüksel lahanalarını dikey olarak ikiye kesin.

Bir buhar sepeti kullanarak, brüksel lahanalarını yaklaşık 5 dakika buharlayın. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir bıçak kullanın. Buhar sepetini tamamen soğuyana kadar buza koyun, brüksel lahanalarını süzün. Tereyağını 25 cm’lik küpler halinde kesin, orta ateşte bir tencereye koyun ve kahverengi olana kadar eritin, soğutun.

Orta boy bir kapta tatlı patatesleri ve ikiye bölünmüş brüksel lahanalarını, zeytinyağı, kızarmış tereyağı, tuz ve karabiberle birleştirin, iyice karıştırın, yağlanmış fırın tepsisine aktarın. 35 ila 40 dakika kızartın, sebzeleri eşit şekilde kızartmak için tavayı ara sıra sallayın. Kızartma işlemi bittikten sonra üzerine tuz serpin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir