Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan Teknik Direktör Açıklaması: Tercihimiz Türk Hoca

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün 2022 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, önümüzdeki sezon Türk bir teknik direktör ile çalışmak istediklerini söyleyerek 2 isime işaret etti:

Haber Merkezi / “Camiayı bilen, hizmet etmiş, anlayan, o ruhu aşılayacak 2 hoca çıkıyor. Bizim bu sene tercihimiz Allah’ın izniyle isim olarak söylemiyorum. Anlaşma olmadan söylenemez. Dolayısıyla Allah’ın izniyle önümüzdeki sezon yönetim kurulunda oylamaya getirdiğimiz zaman camiayı çok iyi bilen bir Türk hocayla çalışmanın bizim için en uygunu olacağını düşünüyoruz.”

Koç, konuya ilişkin açıklamasının devamında, “Hocamız kim olacaksa olsun biz 7’den 70’e kenetlenmediğimiz takdirde, sizin desteğinizi alamadığımız takdirde ağzınızla kuş tutsanız kolay kolay başarı gelmeyecektir çünkü çok fazla dış etkenlerle mücadele etmek zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün 2022 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Koç, Jerge Jesus sonrası futbol takımının başına getirilecek tektik direktöre ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Hocayı merak ediyorsunuz herhalde. ‘Akıl yok, danışmıyorsunuz, her şeye kendiniz karar veriyorsunuz’ diyorsunuz. Kişilerle istişare ettik, danıştık, sorduk elimizi açmadan, kartımızı açmadan. Bir kısmı ‘16 senedir sadece Türk hocalar şampiyon oldu, Türk olsun’ diyor. Öbürü ‘Türkiye’de şu an bize göre kimse yok, yabancı olsun ama Türkiye’yi bilen yabancı olsun’ diyor.

Geçen sene hocayı getirirken karşılaştırdığımız zaman bugün piyasada müsait olan dünya çapında geçen seneye göre çok daha fazla hoca var. Birkaçının ismini söyleyince temas kurduğumuz, ‘Aman aman, daha hoca araziyi tanıyana kadar, hakemleri anlayana kadar, medyaya alışana kadar 6 ay geçiyor sıfır kilometre yabancı hoca olmasın.’ Bu görüşe de saygı duyuyorum.

Tüm bu görüşleri bir havuz içine atıp önceliklendirdiğimiz zaman şahsi düşüncem ve ilgili arkadaşların düşüncesi Türkiye’yi hiç bilmeyen, Türkiyte2de hiç çalışmamış, ismi, ne olursa olsun bir hocayla sezona başlamamızın çok büyü risk taşıdığına karar verdik. Diğer taraftan camiayı bilecek, camianın evladı olacak, Fenerbahçe’nin DNA’sını, her şeyini bilecek, Samandıra’ya o ruhu aşılayacak biri olsun düşüncesi de var. Baktığınız zaman Türkiye’yi iyi bilen yabancı hoca 3’ü geçmiyor.

Türkiye Ligi’ni bilen, burada yıllarca hocalık yapmış, bize uyabilecek hoca dediğiniz zaman 4 bilemedin 5. 5 bile değil. Bir sürü isimlerle siz heyecanlandırılıyorsunuz olumsuz anlamda. Sosyal medyada tepkiler yağıyor. Camiayı bilen, hizmet etmiş, anlayan, o ruhu aşılayacak 2 hoca çıkıyor. Bizim bu sene tercihimiz Allah’ın izniyle isim olarak söylemiyorum. Anlaşma olmadan söylenemez.

Dolayısıyla Allah’ın izniyle önümüzdeki sezon yönetim kurulunda oylamaya getirdiğimiz zaman camiayı çok iyi bilen bir Türk hocayla çalışmanın bizim için en uygunu olacağını düşünüyoruz.  Bu konuda kürsüye gelip görüş bildirenler oldu tek tük. Onun dışında bu konuya fazla değinilmedi. Hocamızın olmaması bir tenkit vesilesi olarak söylendi.

Hocamız kim olacaksa olsun biz 7’den 70’e kenetlenmediğimiz takdirde, sizin desteğinizi alamadığımız takdirde ağzınızla kuş tutsanız kolay kolay başarı gelmeyecektir çünkü çok fazla dış etkenlerle mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bir arkadaşımız ‘Orada her şeyi siz yapacaksınız, her şeyi siz halledeceksiniz’ dedi. Diğer camialarda öyle mi oluyor bir bakın.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir