Fedora Şapka Nasıl Takılır? Dört İpucu

Hem kadın hem de erkek giyimini tamamlayan zamansız bir moda aksesuarı olan fedora (fötr şapka), girintili bir tepe ve genellikle yukarı doğru kıvrılan kısa bir siperliğe sahip bir şapka türüdür.

Haber Merkezi / Bir melon şapkadan veya silindir şapkadan daha az resmi, ancak bir beyzbol şapkasından daha süslü olan fedora şapka, hem günlük hem de resmi kıyafetlere uyan çok yönlü bir aksesuardır.

Fedora şapka çeşitleri:

Klasik fötr şapka: Keçe veya yün şapka olan klasik fötr şapka, yukarı veya aşağı doğru açılan yumuşak bir siperliğe sahiptir. Bu ikonik fötr şapkanın en önemli özelliği, siperliğin dış hatlarını kaplayan şapka bandı olarak bilinen bir kurdeledir.

Elmas taçlı fötr şapka: Bu tür fötr şapkanın uçurtmaya benzeyen sivri bir tacı vardır. Önde bir ana kıvrım ve arkada üç nokta bulunan elmas taçlı fötr şapka, şık ortamlar için uygun zarif bir şaapkadır.

Safari fötr şapkası: Bu fötr şapkaları genellikle basit bir deri kafa bandına sahiptir. Safari fötr şapkaları, doğal ortamı taklit etmek için minimal süslemeler, hasır kumaş ve topraksı malzeme renkleri (bej, yeşil veya ten rengi gibi) kullanır.

Kısa kenarlı fötr şapka: İşlevden çok modaya yönelik olan kısa kenarlı fötr şapka, güneşten korumaz. Bunun yerine bu yumuşak keçe şapka, şıklık için yukarı veya aşağı katlanabilen 5 cm’den daha kısa bir çıtçıtlı siperliğe sahiptir.

Hasır fötr şapka: Hafif malzemesi sayesinde hasır fötr şapkalar sıcak hava kıyafetlerine iyi uyar. Hasır şapka bir tişört ve kot pantolonu süsleyebilir veya resmi kıyafetleri geliştirebilir.

Damla taçlı fötr şapka: Damla taçlı fötr şapka, elmas taçlı şapkadan daha yumuşak kenarlara sahiptir. Yuvarlak arka taç ve sıkıştırılmış ön kısma sahiptir. İnce kenarlar bu fötr şapka stilini günlük kıyafetler için uyarlanabilir hale getirir.

Trilby şapka: Kısa, geniş kenarlı trilby şapka, klasik fötr şapkanın bir çeşididir. Trilby şapkalar yukarı doğru kıvrılan daha dar bir siperliğe sahip olduğundan güneşten korumaz. Trilby fötr şapkanın bir diğer ayırt edici özelliği de, çoğu yumuşak keçe şapkadan daha belirgin olan sivri tepeleridir.

Geniş kenarlı fötr şapka: Kısa kenarlı fötr şapkanın aksine, geniş kenarlı fötr şapkanın 10 cm’den uzun bir kenarı vardır. Bu şapka stili, kullanıcının yüzünü güneşten korur ve bu da onu açık hava için ideal hale getirir. Geniş kenarlı fötr şapkanın bazı varyasyonları, şapkanın kenarına kurdele geçirerek görünüme bir renk veya desen patlaması ekler.

Fedora şapka nasıl giyilir?

Doğru şapka boyutunu seçin: Kulaklarınızın üzerinden bir mezura geçirerek başınızın çevresini ölçün. Şapka boyutunuzu belirledikten sonra, rahat hissettiren bir şapka bulmak için farklı fötr şapka stillerini deneyin.

Şapka, kırmızı bir iz bırakmadan veya kaymadan başınızın üstünde durmalıdır. Farklı şapka stillerini denerken yüzünüzün genel boyutunu ve şeklini de göz önünde bulundurmalısınız. Kısa kenarlı şapkalar genellikle yuvarlak bir yüz şeklini tamamlarken, uzun kenarlar ve dar tepeler uzun bir yüz şeklini daha da güzelleştirebilir.

Mevsimi göz önünde bulundurun: Hava koşullarına uygun bir fötr şapka seçin. Kış için yün ve kaşmir gibi sıcak malzemelere ve yaz için hasır gibi hafif kumaşlara bağlı kalın.

Aksesuarlarla oynayın: Kenar şeridi ve yan tüy gibi süslemeler, fötr şapkanızla bir moda ifadesi yaratmanın benzersiz yollarıdır. Resmi bir durum için fötr şapkanıza renkli bir iğne eklemeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca düz renkli bir fötr şapkaya desenli bir kurdele ekleyerek desenleri karıştırmayla da oynayabilirsiniz.

Kıyafetinize göre bir şapka malzemesi seçin: Bazı kumaş çeşitleri resmi durumlara uygunken, bazı kumaş çeşitleri de günlük kıyafetlerle daha iyi eşleşir. Kıyafetinizin şıklığına uyan bir şapka malzemesi seçmek, görünümün tutarlı kalmasını sağlar.

Resmi durumlar için yün veya suni hayvan kürkü keçe bir fötr şapka tercih edin. Bir fötr şapkayı günlük bir görünüme dahil etmek için, hafif bir keçe veya hasır fötr şapkayı kot pantolon ve basit bir düğmeli gömlekle eşleştirin.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir