EURO 2024: Türkiye Çeyrek Finalde

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Türkiye ile Avusturya, Leipzig Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Sahadan 2-1 galip ayrılan Türkiye, adını çeyrek finale yazdırdı.

Haber Merkezi / Portekizli Artur Soares Dias’ın yönettiği karşılaşmada Türkiye’nin gollerini 1. ve 59. dakikada Merih Demiral, Avusturya’nın tek golünü ise 66. dakikada Gregoritsch kaydetti.

Türkiye’nin çeyrek finaldeki rakibi Romanya’yı saf dışı bırakan Hollanda.

Goller: Karşılaşmanın ilk dakikası içinde Arda Güler’in sağ kanattan kullandığı korner sonrasında kale sahasında karambol oluştu. Kaleci Pentz’in çizgi üzerinde müdahale ettiği topu Merih Demiral tamamladı (1-0).

59. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Merih Demiral, Arda Güler’in kullandığı köşe atışına iyi yükseldi ve topu ağlarla buluşturdu (2-0). 66. dakikada Marcel Sabitzer’in kullandığı köşe vuruşunda Michael Gregoritsch topu ağlarla buluşturdu (2-1).

Türkiye, Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu’nu 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle ikinci olarak bir üst tura çıktı. Avusturya ise D Grubu’nda Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele etti ve 2 galibiyet ve 1 yenilgiyle topladığı 6 puanla lider olarak son 16’ya yükseldi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir