EURO 2024: Türkiye Adını Son 16’ya Yazdırdı

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü maçında Türkiye ile Çekya, Hamburg’daki Volkspark Stadı’nda karşı karşıya geldi. Türkiye, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Haber Merkezi / Türkiye’ye galibiyeti getiren golleri, 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 90+3. dakikada Cenk Tosun kaydetti. Çekya’nın tek golünü ise 66. dakikada Tomas Soucek attı.

Böylece Türkiye, 2008’den sonra ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda gruplardan çıktı. Türkiye, 2008’de yarı final oynayarak turnuva tarihindeki en büyük başarısını göstermişti.

İlk kez 1996 yılında bu kupaya katılan ve turnuvayı puansız kapatan Türkiye, EURO 2000’de çeyrek finalde elenirken EURO 2016 ve EURO 2020 şampiyonalarında gruptan çıkamamıştı.

Grubun diğer karşılaşmasında Gürcistan, Portekiz’i 2-0 mağlup etti. Gürcistan’a galibiyeti getiren golleri, 2. dakikada Kvaratskhelia ve 57. dakikada Mikautadze kaydetti.

Gürcistan, Portekiz karşısında aldığı galibiyetle birlikte en iyi 3.’ler arasına girdi ve son 16 turuna yükseldi.

Grubu lider tamamlamayı garantileyen Portekiz, Slovenya ile eşleşirken, Gürcistan ise son 16 turunda İspanya ile karşılaşacak. Türkiye ise, son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

Goller

51. dakikada Kenan’ın ceza sahası içinden şutunu kaleci zorla da olsa kurtarmayı başardı. Atağın devamında İsmail’in pasında topu alan Hakan ayağının dışıyla ceza sahası içi sol çaprazından harika vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu: 1-0.

66. dakikada ceza sahasına yükseltilen topta Tomas Soucek, Mert Günok’la hava topu mücadelesine çıkıp topu önünde buldu. Soucek boş kaleye topu ağlara yolladı: 1-1.

90+3. dakikada Cenk Tosun topu sol kanatta alıp ceza sahasının içine girdi ve sert bir şutla topu köşeden ağlarla buluşturdu: 2-1.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir