EURO 2024: Romanya İle Slovakya Birlikte Turladı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu üçüncü maçında Romanya ile Slovakya, Frankfurt Arena’da karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

Haber Merkezi / Alman hakem Daniel Siebert’in yönettiği maçta Slovakya’nın golünü 24. dakikada Ondrej Duda, Romanya’nın golünü ise 37. dakikada Razvan Marin kaydetti.

Grubun diğer maçında ise Ukrayna ile Belçika golsüz berabere kaldı.

1980’den itibaren grup maçlarının oynandığı turnuvada, ilk kez tüm takımlar aynı puanı elde etti. Averajla elenen Ukrayna ise 4 puan almasına rağmen sonuncu olan ilk takım oldu.

Karşılaşmanın 24. dakikasında Slovakya Ondrej Duda’nın golüyle 1-0 öne geçti. 35. dakikada Romanya penaltı kazındı. 37. dakikada beyaz noktanın başına geçen Razvan Marin topu ağlara göndererek skoru 1-1’e getirdi. Bu gol ilk yarının da skoru oldu. İkinci yarıda iki takımın da atakları sonuçsuz kalınca mücadele 1-1 sona erdi.

Romanya, 4 puan ve 1 averajla lider oldu. Belçika, 4 puan ve 1 averajla grup ikincisi oldu, sadece 1 golle liderliği kaçırdı. Slovakya, 0 averajla 3. oldu. Ukrayna ise eksi 2 averajla grubu sonuncu tamamladı.

Bu sonucun ardından son 16 turunda Belçika ile Fransa eşleşti. Lider Romanya, C veya D Grubu’nu 3. sırada bitiren takımla eşleşecek. Grubu 3. sırada bitiren Slovakya ise grup aşamasındaki tüm maçların bitmesinin ardından İspanya ya da İngiltere ile eşleşecek.

Stat: Frankfurt Arena

Hakemler: Daniel Siebert, Jan Seidel, Rafael Foltyn (Almanya)

Slovakya: Dubravka, Pekarik (Dk. 90+2 Gyömber), Vavro, Skriniar, Hancko, Lobotka, Kucka, Duda (Dk. 90+2 Bero), Schranz (Dk. 78 Duris), Haraslin (Dk. 70 Suslov), Strelec (Dk. 70 Bozenik)

Romanya: Nita, Ratiu, Draguşin, Burca, Bancu, Marius Marin, Hagi (Dk. 66 Man), Razvan Marin (Dk. 86 Rus), Stanciu, Coman (Dk. 58 Sorescu), Draguş (Dk. 66 Puşcaş)

Goller: Dk. 24 Duda (Slovakya), Dk. 37 Razvan Marin (Penaltıdan) (Romanya)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir