EURO 2024: Portekiz Penaltılarda Turladı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Portekiz ile Slovenya, Frankfurt Arena’da karşı karşıya geldi. Portekiz, penaltı atışlarında Slovenya’ya 3-0’lık üstünlük sağladı ve çeyrek finale yükseldi.

Haber Merkezi / Tarihinde 8. kez çeyrek finale yükselen Portekiz, bu turda 5 Temmuz Cuma günü Fransa ile karşılaşacak. Hamburg şehrindeki Volkspark Stadı’nda 5 Temmuz Cuma günü oynanacak çeyrek final müsabakası, TSİ 22.00’de başlayacak.

İtalyan hakem Daniele Orsato düdük çaldığı müsabakada iyi savunma yapan Slovenya, güçlü rakibine çok fazla gol pozisyonu vermedi. İki takım da 90 dakika içinde tabelayı değiştiremeyince uzatmalara geçildi.

103. dakikada Portekiz penaltı kazandı. Rakip yarı alanın ortalarında aldığı topla ceza sahasına giren Diogo Jota, Drkusic’in müdahalesiyle yerde kalınca İtalyan hakem Orsato penaltı noktasını gösterdi.

105. dakikada penaltıda topun başına geçen Ronaldo’nun vuruşunda soluna iyi uzanan Oblak meşin yuvarlağı çıkardı. Uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışları yapıldı.

Portekiz’de Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes ve Bernardo Silva atışlarını gole çevirirken; Slovenya’da Ilicic, Balkovec ve Verbic’in kullandığı penaltıları kaleci Diogo Costa kurtarmayı başardı. Uzatma dakikalarında penaltı açısından yararlanamayan Ronaldo, seri penaltılarda topu filelere göndermeyi başardı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir