EURO 2024: İngiltere Çeyrek Finalde

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu’nda İngiltere ile Slovakya, AufSchalke Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. İngiltere, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi.

Haber Merkezi / Halil Umut Meler’in yönettiği mücadele İngiltere’nin gollerini 90+5. dakikada Bellingham ve 91. dakikada Harry Kane, Slovakya’nın tek golünü ise 25. dakikada Ivan Schranz kaydetti.

İngiltere, çeyrek finalde İsviçre ile karşı karşıya gelecek. Düsseldorf Arena’da oynanacak müsabaka 6 Temmuz Cumartesi günü TSİ 19.00’da başlayacak.

Mücadelenin 25. dakikasında David Strelec’in ara pasında kaleci Jordan Pickford ile karşı karşıya kalan Ivan Schranz topu ağlara göndererek Slovakya’yı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarı İngiltere beraberlik için rakip kaleye yüklenirken, umutlandıran gol 90+5. dakikada geldi.

Sağ kanattan kullanılan köşe atışında Marc Guehi’nin kafayla aşırttığı topa Jude Bellingham’ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ve 90 dakika 1-1 sona erdi. Uzatmalara giden mücadelenin 91. dakikasında Harry Kane topu ağlara göndererek İngiltere’yi 2-1 öne geçirdi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir