EURO 2024: Gürcistan İle Çekya Puanları Paylaştı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu maçında Gürcistan ile Çekya, Volkspark Staduyumu’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Haber Merkezi / Alman hakem Daniel Siebert’in düdük çaldığı maçta Gürcistan’ın golünü 45+4. dakikada Georges Mikautadze, Çekya’nın golünü ise 59. dakikada Patrik Schick kaydetti.

Gürcistan ile Çekya, tarihlerinde ilk kez karşı karşıya geldi. Çekoslovakya dağıldıktan sonra katıldığı turnuvalarda en iyi derecesini EURO 1996’da final oynayarak elde eden Çekya, EURO 2004’te yarı final, EURO 2012 ve 2020’de ise çeyrek final gördü.

Gürcistan ise Avrupa Şampiyonası’na ilk kez katılıyor. Grubun bir sonraki maçında Çekya ile A Milli Futbol Takımımız karşılaşırken, Gürcistan ise güçlü Portekiz ile karşılaşacak.

Maça Çekya etkili ataklarla başladı. 23. dakikada Çekya’nın Hlozek ile bulduğu gol, VAR’da kontrol edilerek elle oynama gerekçesiyle iptal edildi. Gürcü kaleci Mamardashvili, birçok kritik pozisyonlarda kalesinde geçit vermedi. Gürcistan VAR uyarısı sonrası penaltı kazanırken, Georges Mikautadze topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılıklı ataklarla başlayan ikinci yarıda Patrik Schick 59. dakikada beraberlik golünü kaydetti. Kullanılan köşe vuruşu sonrası Ondrej Lingr’ın kafa vuruşunda arka direğe açılan top direkten dönerken Schick göğsüyle topu filelere gönderdi. Karşılaşma bu sonuçla sona erdi.

Stat: Volkspark

Hakemler: Daniel Siebert, Jan Seidel, Rafael Foltyn (Almanya)

Gürcistan: Mamardashvili, Kverkvelia (Dk. 82 Gvelesiani), Kashia, Dvali, Tsitaishvili (Dk. 62 Lochoshvili), Davitashvili (Dk. 62 Chakvetadze), Mekvabishvili, Kochorashvili, Kakabadze, Kvaratskhelia (Dk. 82 Lobjanidze), Mikautadze (Dk. 88 Kvilitaia)

Çekya: Stanek, Holes, Hranac, Krejci, Coufal, Provod (Dk. 81 Barak), Soucek, David Jurasek (Dk. 81 Sevcik), Cerny (Dk. 55 Matej Jurasek), Hlozek (Dk. 55 Lingr), Schick (Dk. 68 Chytil)

Goller: Dk. 45+4 Mikautadze (Gürcistan), Dk. 59 Schick (Çekya)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir